KRIK: U vlasništvu porodice Maje Gojković 991 kvadrat nekretnina

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije danas je objavila imovinu još šestoro srpskih političara, među kojima su i dve Novosađanke - Maja Gojković i Gordana Čomić.
KRIK: U vlasništvu porodice Maje Gojković 991 kvadrat nekretnina
Foto: 021.rs

KRIK je objavio šta od imovine poseduju, s kim su poslovali, kao i koji su postupci vođeni protiv ljudi koji vode najviše zakonodavno telo u zemlji, odnosno profil predsednice Narodne skupštine Maje Gojković (SNS) i profile potpredsednika parlamenta Veroljuba Arsića (SNS), Vladimira Marinkovića (SDP), Đorđa Milićevića (SPS), Vjerice Radete (SRS) i Gordane Čomić (DS).

Prema katastru, najviše imovine imaju Gojković i njena porodica. Gojkovići poseduju pet stanova u centru Novog Sada vrednih oko pola miliona evra, a u njihovom posedu bila su još tri stana u istom gradu. Vlasnici su i dve kuće i drugih nekretnina.

Maja Gojković u Beogradu koristi stan koji iznajmljuje za oko 300 evra mesečno koje dobija iz budžeta, pokazuju podaci u ugovoru čiju kopiju poseduje KRIK. Stan iznajmljuje od Aleksandra Stanovića, direktora preduzeća "Energoprojekt Niskogradnja" i bivšeg člana Nadzornog odbora firme "Inter-kop" iz Šapca.

Maja Gojković je odbila da za KRIK govori o svojoj imovini. Na ovom linku (klikni OVDE) možete pročitati sve detalje bitne za biografiju Maje Gojković i videti kompletnu imovinsku kartu nje i njene porodice.

Prema katastru u imovini porodice potpredsednice parlamenta Gordane Čomić su četiri stana u Novom Sadu i druge nepokretnosti. Ona ne poseduje nekretnine na svoje ime.

U razgovoru za KRIK Čomić je istakla da je važno da žene imaju ravnopravan pristup vlasništvu nad nekretninama.

Na ovom linku (klikni OVDE) možete pročitati sve detalje bitne za biografiju Gordane Čomić i videti kompletnu imovinsku kartu nje i njene porodice.

Od ostalih informacija objavljenih danas interesantno je da je Veroljub Arsić u jednom danu u septembru 2007. kupio tri stana u beogradskom naselju Mirijevo. Godinu dana ranije kupio je još jedan stan u ovom naselju od istih investitora koji su danas pod istragom zbog sumnje da su više puta prodavali stanove i oštetili građane za nekoliko desetina hiljada evra.

Sve o imovini i poslovima ovih šestoro političara pročitajte u u kompletnom današnjem tekstu KRIK-a (klikni OVDE).

Inače, baza imovine političara koju redovno ažurira KRIK otkriva šta poseduju, čime su se bavili i sa kim su poslovali ključni političari i članovi njihove uže porodice. Podaci sadrže informacije o stanovima, kućama, automobilima i kompanijama aktuelnih ministara, kao i detalje o tome kako su ih stekli. Iz baze može da se sazna koji političari su učestvovali u divljoj gradnji i imaju nelegalizovane objekte. Tu su i podaci o podignutim kreditima, lizinzima, osobama sa kojima su sklapali poslovna partnerstva i prekršajima koje su počinili.

Na ovom linku (klikni OVDE) nalazi se kompletna baza do sada "obrađenih" srpskih političara po azbučnom redu.

  • Jela

    23.03.2019 09:59
    Није него
    Јесмо ли перад? Не могу да схватим да Срби не памте шта је све било у време демократа!Ја памтим и не заборављам ни 1991ни 2000-ту. Ни остале године. Сведок сам тога! Пишите шта хоћете али истина је само једна!
  • Раде

    22.03.2019 14:57
    ???
    А када ће да објавите њихову имовину у Аустрију,Немачку,Француску а посебно Чикаго па и Њујорк.Ово по Србији је изгледа сића у односу по иностранству шта су купили од пљачки несрећне Србије.
  • MilanB

    11.05.2018 12:49
    dosao djavo
    porodica Maja i ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti