Građani podnose prigovore zbog planirane gradnje višespratnice na uglu Kisačke i Jovana Subotića

Građani okupljeni oko inicijative "Ne damo livadicu" predali su deo prikupljenih prigovora na regualcioni plan kojim se predviđa da se na uglu Jovana Subotića i Kisačke, na mestu zelene površine, podigne osmospratnica.

Kako su građani predstavili na fejsbuk grupi "Ne damo livadicu", prigovori su podneti Upravi za urbanizam u Radničkoj 2.

Oni će prigovore skupljati do 11. maja kada je i poslednji dan za podnošenje primedbi građana na javnom uvidu, a istovremeno će predati peticiju protiv izgradnju višespratnice na ovoj lokaciji.

Svi koji žele, a prvenstveno građani koji imaju prebivalište u bloku oko Ulice Vojvode Bojovića i Mesne zajednice "Žitni trg", na koje se i odnosi predlog plana, peticiju mogu da potpišu u Omladinskom centru CK13 (Vojvode Bojovića 13), svakog radnog dana od 11 do 20 časova, a potrebno je da kod sebe imaju ličnu kartu.

Primedbe na regulacioni plan građani mogu da podnesu sami na pisarnici Gradske uprave u Radničkoj 2, ali mogu i da sa fejsbuk grupe skinu formular ili da ga potraže u prostorijama CK 13.

Novosađani koji se protive tome da se zelena površina pretvori u lokaciju za izgradnju višespratnice takođe sakupljaju i potpise za sazivanje zbora građana u lokalnoj mesnoj zajednici i tu im se može pomoći davanjem potpisa u MZ "Žitni trg", pri čemu to važi samo za stanovnike te mesne zajednice. 

Podsetimo da su građani do sada održali jedan skup u nedelju na pomenutoj zelenoj površini, a da su najavili da će organizovati i proteste ukoliko Gradske službe odbiju njihove zahteve.

  • Marko

    09.05.2018 22:52
    NOVINARI ISTGRAŽITE
    Istražite ko su vlasnici parcela na Podbari (oko Arhiva Grada Novog Sada, bivše fabrike "Elektroporcelan", jer se sada planira izmeštanje kvantaške pijace, ali se tu planira izgradnja hotela od 18 spratova. E biće vrlo zanimljivo kada se sazna ko će biti investitor, odnosno izvodjač radova, ko su vlasnici parcela i kako su te parcele stekli u svojinu, na osnovu kojih pravnih radnji?? Biće to vrlo zanimljiva i uzbudljiva priča, odnosno interesantni podaci. Kako su neki ljudi koji nisu imali ništa postali vlasnici velikih gradjevinskih parcela, kako se zaključuju ugovori i sl... Barem neka se u javnosti zna šta ko u ovom gradu radi... Novinari samo napred i nepristrasno.
  • Lola

    09.05.2018 22:20
    GRAĐEVINSKA MAFIJA
    Drage moje novosađanke i novosađani, u našem gradu i dalje vlada građevinska mafija. Izgrađenost parcela je maksimalna, velike zgrade na parcelama u javnoj svojini grade poznati investitori, planovi se menjaju za potrebe pojedinaca, odnosno ugovorene procente, i zato naša deca nemaju parkove, drveće, pešačke staze iako je centar grada u pitanju. Srušili su Pupinovu palatu, o čemu mi onda uopšte i da pričamo. Građevinska mafija je unakazila naš grad, nestalo je naše zelenilo, naše kuće koje po kojima su najstariji delovi grada bili prepoznatljivi, sada se više ni terase ne zidaju da bi bilo što više kvadrata za prodaju, odnosno što više procenata za pojedince i politiku.
  • novosađanka62

    09.05.2018 13:59
    ružan grad
    Nekada najlepši i najčistiji grad.Poslednjih 25 g sve ružniji i ružniji. I dokle god nestručnjaci i političari vode urbanističku politiku ,teško da se išta može zaustaviti. Svako normalan bi sačuvao svoje stare delove grada, a ne napravio ovakav cirkus da nemas gde da prođeš od podignutih zgrada na mestima gde su bile lepe kuće sa baštama. Sada bez parkinga, bez zelenila, sa razvaljenim ulicama koje se svakih 6 meseci kao nešto ponovo rade i popravljaju,kobajagi menjaju cevi ,uvode optičke kablove i sl. Zašto se grad nije širio prema periferiji nego se ovakav cirkus napravio? Ali... od svega u ovoj zemlji sam davno digla ruke i ovaj komentar sigurno neće biti objavljen .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti