Limanci pisali gradonačelniku

Građani udruženi u inicijativi "Sačuvajmo Liman od betona" danas su poslali otvoreno pismo gradonačelniku Milošu Vučeviću.

Oni navode da je Inicijativa građana formirana sa ciljem da se očuva urbanistička celina Limana 1, 2, 3 i 4 u skladu sa potrebama svih građana koji stanuju u ovom području grada Novog Sada.

- Pitanje razvoja grada jeste političko pitanje. I pitanje građanske participacije takođe. Ponavljamo da peticije nisu protiv obdaništa, niti protiv rešavanja problema parkiranja i da je to populistička zamena teza. Peticija je usmerena ka pronalaženju adekvatnih rešenja i generalnoj izmeni prioriteta u razvoju grada, a sve u interesu  građana. Nije dobro što je peticija bila jedini način da započnemo komunikaciju, ali dobro je da je komunikacija pokrenuta - navodi se, između ostalog, u pismu građani.

Celo pismo inicijative "Sačuvajmo Liman od betona" možete pročitati u galeriji 021.rs.

Reakcija građana je usledila nakon što je gradonačelnik Vučević izjavio je da će o zahtevima stanovnika Limana, koji od ponedeljka prikupljaju potpise protiv predloženog urbanističkog plana o izgradnji javnih garaža, odlučivati nadležne komisije i službe grada uz ocenu da iza svega stoji politika.

Podsetimo da Limanci potpise prikupljaju do petka 25. maja kako bi ih predali u roku za dostavljanje prigovora na urbanistički plan Limana. Oni su se organizovali zbog nekoliko spornih predloga iz plana kojim se predviđa gradnja niza spratnih garaža na prostorima gde su sada obični parkinzi ili zelene površine.

  • Liman 1

    28.05.2018 18:56
    Ruši-zidaj
    Niko ne spominje blok garaža u Drage Spasić ulici, srušene na početku vlasti Slobodana Miloševića. Na mestu njih je zidana stambena zgrada za tadašnje privilegovane kadrove. Dakle, Liman je smisleno i planski izgrađivan do kraja 1988. godine, sve posle je bilo u korist finansiranja partijskih mašinerija... a protiv opšteg interesa.
  • PravnikNS

    28.05.2018 11:11
    Garaže
    Nije istina da na Limanima nisu građene garaže - imate 2 garaže u Veljka Petrovića, imate na Limanu 2 u sklopu zgrada garaže, na 3-ci i 4-ci isto. I to građeno, jel'te, dok su bile "komunjare". Niko nije protiv vrtića i garaža, ali da se grade tamo gde su potrebne, i da se ne uništavaju zelene površine kojih je ionako premalo u ovom gradu.

    Što se tiče spominjanja žitih i sl, pa majke vam, pa da li je moguće da čim je neko suprotnog mišljenja od vas (heh, čuj, mišljenja, kao da napredni botovi imaju svoje mišljenje) onda je odmah žuti, za vreme kojih ništa nije valjalo i koji su odgovorni za sva sr***a u gradu počev od 1748 do danas?!
  • Liman 4

    27.05.2018 10:27
    Sem toga isto taj problem oko parkiranja i povecanim brojem kola odnosno povecanjem broju stanovnika u Novom Sadu ste vi krivi. Generalno mislim na vlast i vas i dve dve vlasti pre vas.
    Jer se dozvolila ne planska gradnja u Novom Sadu. Na mestu jedne kuce gde je zivela jedna cetvoroclana porodica ste dozvolili gradnju ZGRADE koja broji 30 cetvoroclanih porodica! Najmanje! to je umesto jednog 30 automobila na samo jedan plac! I to je samo jedan plac i jedna kuca i jedna zgrada, a na Grbavici, Detelinari, Podbari ih ima jako puno...puta 300 po delu grada. Sada ste poceli i limane da sirite, "Depresija", Mornarica, Brodogradiliste...Da li ste se i u jednom momentu zapatli gde ce sva ta kola da se parkiraju, gde ce ta nova deca koja su se doselila ici u skolu, koju? Da li ste se zapitali gde je Dom zdravlja, gde ce se leciti. Niste naravno, vazno je uzeti pare za komunalje i dobiti jedan ili vise stanova kao poklon investiitira za ucinjenu uslugu.
    Najveci problem parknga imaju stanovnici upravo ovih delova grada, tu ste napavili najveci problem. Manite se vi Limana, Limani i Novo naselje se jedino planski napravljena naselja, sa dovoljnim brojem parkinga za svakog stanara pa sve i da svaki ima dvoje kola, siroki trotoari za setnju, skole, vrtici, dom zravlja,decija igralista, igralsta izmedju zgrada za basket , fudbal...E to su naselja za urbano stanovanje, PLANSKI zidana sa svom pratecom infrastrukturom. Komunjare su za razliku od svih vas znale svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti