Limanci se danas okupljaju na ćošku Balzakove i Narodnog fronta

Inicijativa građana "Sačuvajmo Liman od betona" pozvala je građane da danas u 18 časova na uglu Balzakove i Narodnog fronta uz čaj i kafu razmene mišljenja o Generalnom planu regulacije Limana sa Univerzitetskim kampusom, a koji predviđa izgradnju javnih garaža.

Ova grupa koja je prošle nedelje već prikupila hiljade potpisa i stotine prigovara na plan koji je bio na javnom uvidu, navodi da poziva sve koji dele mišljenje da javnoj garaži nije mesto na Limanima da dođu na diskusiju, i ukoliko to do sada nisu učinili, potpišu peticiju protiv izgradnje javne garaže. U saopštenju su dodali da je okupljanje na uglu Balzakove i Narodnog fronta prijavljeno policiji.

Oni su istovremeno saopštili da nisu organizatori protestne šetnje koja je najavljena za isto vreme na okretnici na Limanu IV. Kako su pojasnili, na nepotpisanim plakatima koji su se u velikom broju pojavili tokom vikenda na više lokacija, stoji poziv stanovnicima Limana III i IV na protestnu šetnju. 

Inicijativa građana "Sačuvajmo Liman od betona" se ogradila od ovog skupa jer nema nikakvih kontakata ili informacija ko je organizator.

  • nab te glavni grade

    31.05.2018 18:27
    Stari novosadjani ne shvataju...
    U toku je beogradizacija Novog Sada. Nista je nece zaustaviti. Nista. Ni peticija, ni da svi legnete pred bager, ama bas nista ih nece zaustaviti. To su "ljudi" koji su dobili ogroman kes od koksa koji mora da se opere. U beogradu vise ne moze igla da stane, pa se zida kod nas. Sta nas boli uvo. Nek ide sve u tri lepe.
    Vreli novosadski asfalt je vec krenuo, a klinci ce da se rokaju gore nego devedesetih. Planira se jos 10 splavova na ribarcu. Turska stize u nas mali grad. Hebiga...nisu turci 500 godina d...li...
  • Mastodont

    30.05.2018 10:34
    @Deda Limanac

    Zato što dotični i jesu, doduše ne priglupi, nego ekstremno glupi, jadni i bahati automati, što u svakom komentaru jasno demonstriraju. 'Bot' je praktična i prikladna reč, ja preferiram izraz 'goveda'.
  • Deda Limanac

    30.05.2018 10:21
    @Svi komentatori
    U komentarima na ovu vest (postavljenu 28. maja. 2018. u 09:08h) reč "BOT", ili u množini, "BOTOVI", pojavila se do 09:25h 30.maja.2018. bar jednom u 21 od 71 priloga komentatora! Svi koji svoje sagovornike oslovljavaju tom NESUVISLOM KARABUDŽEVINOM od reči time ih proglašavaju za priglupe automate, koji uvek rade i govore po tuđem nalogu. Nažalost, u vesti koju komentarišemo radi se o stvarima koje se tiču svih građana Novog Sada, bez obzira na to koju ideologiju preferiraju ili podržavaju. Zašto bi onda nečije MIŠLJENJE bilo unapred proglašeno za automatsko i glupo?

    Ponašajmo se kao civilizovani ljudi. Saslušajmo i ispoštujmo jedni druge. Prihvatimo da postoje razlike u pogledu na svet. Strašno je videti sa koliko netrpeljivosti i često neskrivene mržnje građani Novog Sada komentarišu mišljenja drugih GRAĐANA NOVOG SADA. A jednako je strašno i to koliko je većina komentatora nepismena! Najveći deo čitave "diskusije" mnogo podseća na režanje divljih zveri u raspaljenom čoporu.

    Smirite se malo, dragi sugrađani. Razmislite pre nego što nešto napišete. Ne budite toliko OSTRAŠĆENI. Budite konstruktivni, pokušajte da nađete meru u razgovoru. Nađite zajednički interes. Zar je to toliko teško?

    Posle ovakvog "dijaloga" jedna je stvar sasvim sigurna: ništa nećete postići, osim što ćete se na kratko rasteretiti od svojih frustracija. A "kontrolori" iz političkih vrhuških svih "farbi" upravo to i žele. I postižu, nažalost. Upravo zahvaljujući ovakvom dijalogu.

    Deda Limanac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti