Održana 10. bajramska sofra u centru Novog Sada

Bajramska sofra, povodom Ramazanskog Bajrama, održana je jubilarni 10. put u centru Novog Sada.
Vojvođanski muftija Muhamed Ziljkić poručio je da muslimani tradicionalno obeležavaju ovaj praznik bajramskim soframa u svojim domovima, i tada se ljudi obilaze, druže, čestitaju i čašćavaju, a bajramskom sofrom u centru grada žele da tu radost podele sa svojim sugrađanima.
 
"Simbolika srca koje smo ovde postavili jeste da je naša bratska ruka ispružena, i želimo da razbijemo sve predrasude prema islamu. To je religija mira, ljubavi, harmonije i tolerancije, i želimo da nas sugrađani takvima prihvate", naglasio je Ziljkić.
 
Osim tradicionalnih specijaliteta, poput mantija, baklava i pita, na bajramskoj sofri upriličen je i bogat kulturni program u kojem su učestvovali dečji hor iz Novog Sada, muški hor iz Beograda i ženski hor iz Novog Pazara.
  • gari

    18.06.2018 09:25
    pa sad ispravite me ako gresim ali ako ti nalaze sta da jedes, kako da se oblacis, koju i dal' uopste muziku da slusas, kako da nalupas zenu, kako da spavas sa zenom.... to po neni nije religija vec dogma zaboravih javno kaznjavanje, secenje, kamenovanje a izopstavanje iz zajednice mu dodje kao blagoslov
  • Sulejman

    17.06.2018 14:08
    Z
    Kad cete nam dati dozvolu za dzamiju pare ce nam dati Uae Katar bice Najlepsa i Najveca u ovom delu Evrope sva od belog granita i mermera sa 6 minareta?
  • pajo patak

    17.06.2018 13:45
    reciprocitet
    A Božić u Teheranu i Rijadu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti