Položeni venci povodom Dana ustanka

Povodom 7. jula – Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić položio je vence na Spomen groblje u Novom Sadu, a zatim i na Spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.
- Ovde smo da ukažemo na značaj tradicije obeležavanja Dana ustanka protiv fašizma i da naglasimo da borci protiv fašizma, kao i sve žrtve pale za slobodu, nikada ne smeju biti zaboravljeni. Zato danas odajemo počast svim herojima narodnooslobodilačke borbe zahvaljujući kojima mi danas živimo u miru. Oni su vlastitim životima platili cenu slobode i zaslužuju večno divljenje i poštovanje. Grad Novi Sad svake godine obeležava ovaj značajan datum, jer samo kroz sećanje možemo novim generacijama predočiti opasnosti koje i dalje postoje u modernom dobu, iako često menjaju način eksponiranja - rekao je Rožić.
 
Polaganju venaca prisustvovali su predstavnici SUBNOR-a i degacija Rezervnih vojnih starešina Novog Sada. 
 
Dan ustanka obeležava godišnjicu oružane akcije Rađevačke čete Valjevskog partizanskog odreda, 7. jula 1941. godine.
  • Istorija

    07.07.2018 19:52
    @fucking Žikica
    Pročitaj nešto što ima malo više rečenica od kratkih objava na fb ili slično, a da si u stanju da održiš pažnju i pratiš sled događaja, i naravno - povežeš sve to.
    Sve što je dovelo do izbijanja II sv. rata je mnogo dublje i šire od mogućnosti tvog ličnog poimanja, nemaš taj kapacitet da sagledaš sve uzročno-posledične događaje koji su prethodili. "Fucking Žikica" je zapravo postao deo legende, nije on ugasio svetlo, a našem narodu je uvek potreban neko poput Kraljevića Marka, o kome se još gusla u narodu.
    Proučavaj malo istoriju.
  • fucking Žikica

    07.07.2018 14:23
    Mi smo jedini narod koji obeležava dan kada je pijani kreten izazvao građanski rat među Srbima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti