Smena na čelu novosadskog zatvora

Bivši načelnik u Upravi granične policije Mile Jandrić imenovan je za novog upravnika Okružnog zatvora u Novom Sadu.
Smena na čelu novosadskog zatvora
Foto: 021.rs
Na rukovodećem mestu novosadskog zatvora, Jandrić je zamenio Zorana Jovanovića, koji će ubuduće obavljati dužnost zamenika upravnika Okružnog zatvora u Beogradu, prenosi "Politika".
 
Iako nadležni tvrde da je reč o uobičajenom postupku zamene upravnika u zatvorskom sistemu, sagovornici ovog lista kažu da se o Jovanovićevoj smeni dugo razmišljalo. Njegov odlazak sa rukovodećeg mesta u novosadskom Okružnom zatvoru odlagala je potraga za osobom koja bi na odgovarajući način mogla da ga zameni, ali i da se uhvati u koštac sa mnogobrojnim problemima o kojima se u zavodu govorilo poslednjih godinu dana.
 
Zaposleni u zatvoru su, prema nezvaničnim informacijama, tvrdili da su sistematski podvrgnuti tretmanu kojim se direktno krše odredbe Zakona o radu, Zakona o platama državnih službenika i Posebni kolektivni ugovor. Radnici su navodili i da su pod pretnjom disciplinskih postupaka bili prinuđeni da potpisuju saglasnost, kako bi mogli da rade prekovremeno, tako da određeni broj njih, kako tvrde, radi prekovremeno i do 90 sati mesečno.
 
Jovanović je demantovao navode zaposlenih, objasnivši da je oko 70 odsto njih u službi obezbeđenja potpisalo saglasnost da radi prekovremeno više od zakonom predviđena 32 sata mesečno i da niko nije bio prinuđen da potpiše saglasnost.
 
Okružni zatvor u Novom Sadu ubraja se u ustanove poluotvorenog tipa. Prosečno se u ovom zatvoru nalazi oko 150 osuđenika, 200 privorenih i 20 kažnjenih u prekršajnom postupku.
  • Ivana

    20.08.2018 21:35
    Ženka
    Ako nista drugo, bar nam je upravnik top frajer
  • Tako je

    20.08.2018 20:55
    Boss
    Ubij ih uspehom...pokopaj ih osmehom...Idemo u nove pobede...
  • Blizak

    19.08.2018 21:00
    Penzija
    Covek je trebao da se penzionise pre izvesnog vremena ali je jako neophodan pa ce biti zamenik u rodnom Beogradu... Sreca drzava nema kadar koji bi zamenuo stare funkcionere (ili ih bar nema sa partijskom knjizicom). Ja volim ovi zemlju, bas zna da me nasmeje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti