Konferencija "Digitalna transformacija industrije u Srbiji": Industrija 4.0 dolazi, priključite se na vreme

Kao deo See-IT Samita, prvog internacionalnog događaja u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, 8. novembra 2018. godine u Novom Sadu, održaće se konferencija "Digitalna transformacija industrije u Srbiji" ("Digital Transformation of the Industry in Serbia").
Program se realizuje kroz projekat "Razvoj privatnog sektora u Srbiji", koji u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a u saradnji sa Centrom za digitalnu transformaciju (CDT) pri Privrednoj komori Srbije i Privrednom komorom Austrije (WKO).
 
Konferenciju, u okviru SEE-IT samita, pratiće radionice i konsultantski sastanci, sa posebnim osvrtom na automobilsku industriju, poljoprivredu, mašinsko inženjerstvo i logistiku, a celokupni program biće besplatan, do popunjavanja raspoloživih kapaciteta.Više o načinima registracije biće objavljeno uskoro na www.see-it-summit.com. 
 
Po rečima vodećeg savetnika GIZ-a za projekat razvoja privatnog sektora u Srbiji Jirgena Kapenmana, program je namenjen kompanijama koje planiraj da iniciraju sopstvenu digitalnu transformaciju ili su pak zainteresovane za konsultaciju u vezi sa izradom digitalne mape puta. 
 
"Tim Centra za digitalnu transformaciju i sertifikovani konsultanti za digitalizaciju predstaviće ulogu i portfolio usluga Centra, kao i mogućnosti za kompanije da dobiju posebne pakete podrške u narednim godinama. Naročito će detaljno biti objašnjeni koncept i ideja digitalnih putokaza u kojima se sumiraju glavna polja delovanja na koje bi kompanija trebalo da se fokusira u bliskoj budućnosti, u kombinaciji sa detaljnim strategijama za polja pojedinačnih aktivnosti. Dakle, ovaj digitalni putokaz je polazna tačka konsultantskog procesa i pozivamo svaku kompaniju da iskoristi priliku da dobije jedan takav strateški dokument, besplatno", navodi Kapenman. 
 
  
 
U prepodnevnom delu konferencije, srpski i nemački stručnjaci prezentovaće internacionalne trendove, studije slučaja u Srbiji, kao i aktuelne alate i rešenja. U popodnevnom delu konferencije, organizovaće se konsultantski sastanci sa stručnjacima i individualni B2B susreti. O važnosti procesa digitalne transformacije koji je započeo i u našoj zemlji govori i to da je Vlada Republike Srbije proglasila digitalizaciju za jedan od razvojnih prioriteta u narednim godinama. 
 
"U osnovi, digitalna transformacija ima dva glavna elementa: tehnički i kulturno-poslovni. Taj drugi element je još bitniji, jer će promeniti način na koji ljudi u svojoj kompaniji i duž vrednosnih lanaca, zajedno sa kupcima, dobavljačima i čak konkurentima, sarađuju i menjaju svoje poslovne modele. Dakle, ako nemate ljude koji su voljni i otvoreni da se bave ovom digitalnom promenom, da izazovu sebe i sve u kompaniji, sigurno ćete nazadovati ili čak propasti. Za nekoliko godina, svi poslovi će sve više biti 'digitalni'", dodaje Kapenman. 
 
Ostatak intervjua sa Jirgenom Kapenmanom, na temu digitalne transformacije industrije u Srbiji, možete da pročitate OVDE.
 
Više o prvom internacionalnom IKT sajmu na Zapadnom Balkanu, koji će se održati od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu, možete da pronađete OVDE.
  • IvicabezMarice

    03.09.2018 23:23
    Ako IT bude isao kao do sada pa jadna nam majka, izuzev firmi koje rade sa strancima pa moraju biti dobre, softver za zdravstvo jedva radi, a zakomplikovan bez potrebe...
  • Pićuka

    03.09.2018 15:25
    Koja industrija Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti