FOTO: Počela da radi magnetna rezonanca u Dečijoj bolnici

Posle višegodišnje akcije prikupljanja novca u kojem su učestvovale privatne kompanije i Vlada Vojvodine, u Dečijoj bolnici je počela da radi magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara.
FOTO: Počela da radi magnetna rezonanca u Dečijoj bolnici
Foto: 021.rs

Ovaj aparatkoji će omogućiti dijagnostiku dece i omladine do 18 godina starosti, kao i novorođenčadi.

Na magnetnoj rezonanci u Dečijoj bolnici dnevno će moći da se pregleda do 12 dece, što je otprilike dovoljno za godišnje potrebe ove ustanove, jer su do sada u proseku imali oko 2.000 ovakvih dijagnostikovanja u godinu dana.

Mališani iz Novog Sada i Vojvodine su se do sada po jedan dan u nedelji snimali u Kliničkom centru, odnosno Institutu u Sremskoj Kamenici, tako da su se puštanjem u rad ovog aparata oslobodili  termini na magnetnim rezonancama u ove dve zdrastvene ustanove.

Početku rada magnetne rezonance prisustvovali su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predstavnici kompanija koje su donirale najveći deo novca, među kojima su i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev, vlasnik MK grupacije Miodrag Kostić i Petar Matijević.

Mirović je ovom prilikom izjavio da je plan da se rekonstruiše fasada Dečije bolnice i nastavi sa nabavkom novih aparata za ovu i druge zdravstvene ustanove u Vojvodini.

  • Novosadjanka

    19.09.2018 01:03
    magnetna
    Hoce li iko reci pola lepe reci?
    Vazno je da je uredjaj stigao, da pocinje sa radom, da ce biti nesto malo bolje za decu, pa i za sve nas.
    Moze nesto pozitivno, ipak se nesto desilo, pohvalimo!!!!
  • Futog

    18.09.2018 18:07
    Www
    Jel dao nesto para Zeljko Mitrovic?
  • kazi ,,ladja,,

    18.09.2018 16:32
    Svetla tacka Pera Zdera?! Barem se vise ne cuju slavlja. Kasarnu ne prepistati medicinarima, taj nivo kulture ce je i dotuci. Upravo dosao sa letovanja sa grupom zdravstvenih radnika, ,,elite,, Tog pijancenja, galame, bahacenja, muzike nivoa Cece i nemanja obzira za druge samo lici na srpsko zdravstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti