Predsedniku Vojvođanske partije Aleksandru Odžiću pretili smrću preko društvenih mreža

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić prijavio je danas novosadskoj policiji veći broj pretnji, među kojima su i pretnje smrću, a koje je dobijao u proteklom periodu preko društvenih mreža.

Odžić za 021 kaže da je Policijskoj upravi Novi Sad prijavio sve višemesečne pretnje i uznemiravanja koja su mu uputila poznata ili nepoznata lica preko društvenih mreža, ali i van njih.

"Tužilaštvo je većinu prijavljenih pretnji okarakterisalo kao krivična dela prema članu 138. krivičnog zakonika - ugrožavanje sigurnosti i u skladu sa tim biće podnete krivične prijave protiv svih lica koja su sebi dali za pravo da vređaju, prete i sude o nečijem političkom delovanju, mišljenju i životu. Svaka naredna uvreda ili pretnja koju dobijem, biće automatski prosleđena nadležnim organima za visoko tehnološki kriminal u cilju daljeg procesuiranja", naveo je Odžić za 021.

Odžić za 021.rs kaže da ranije nije prijavljivao ovakve poruke jer im nije davao previše pažnje, ali da su sada postale učestale, i da je s obzirom da Srbija ima državne službe koje treba da se bave bezbednošću na internetu, ipak odlučio da se obrati policiji. On je samo kratko dodao da su mu pretnje najverovatnije upućene zbog njegovog političkog delovanja.

  • Lalosh238

    25.09.2018 18:21
    Gedzovanstina mozei zna samo da preti gde god su pretili zna se kako su zavrsili. Vojvodina Republika!
  • Teror u

    25.09.2018 15:16
    cenzurojvođistanu
    @Nezavisna Voša - prvi ste vi počeli sa šikaniranjem i pretnjama građanima Vojvodine koji po vašim ličnim, šovinističkim i fašističkim kriterijumima nisu dovoljno "ugodni" da žive u Vojvodini koju svojatate kao svoju privatnu imovinu na kojoj ste baš vi pozvani da odlučujete ko ima pravo na život a ko nema. Prvi ste vi pretili građanima proterivanjem i otimanjem njihove imovine jer "nemaju pravo na život u Vojvodini" bilo zbog porekla bilo ako su se drznuli da imaju različito mišljenje od vašeg. No naravno, nikako ne smatrate da baš vaše pretnje mogu da izazovu "samo gnev" iz kojeg "svašta može da se izrodi", jer "nepravi Vojvođani" ili tzv. "dođoši" kako ih svakodnevno etiketirate jesu glineni golubovi i mete i ne znaju da se zaštite, jer su "podljudi" nedostojni arijevske "vojvođanske nacije", pravog nebeskog naroda koji jedini niodakle nije došao u Vojvodinu već u nju pao sa neba. Nikako samozvani arijevci mogu pogrešiti, vi ste jedini i uvek u pravu, pa čak i kada se ponašate identično onako kako sada kritikujete druge iako ste potpuno isti, suprostavljene strane jednog istog fašističkog mentaliteta. U pravu ste zato u jednom - vama zaista nikako nije bilo dosta ratova.
  • Vojvodina Republika

    24.09.2018 23:41
    Vojvodina Republika !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti