Sređivaće se oko 20 ulica na Podbari

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) planira da sredi veći broj ulica na Podbari, što govori i nekoliko tendera za izradu tehničke dokumentacije za ove radove.
Sređivaće se oko 20 ulica na Podbari
Foto: 021.rs

Sada je raspisana nabavka za projektovanje saobraćajnica u Hadži Svetićevoj, Petra Kočića, Miloša Obilića, Pećkoj, Pavla Stamatovića i Koče Kolarova.

U Hadži Svetićevoj i Miloša Obilića planira se kolovoz širok tri metra sa obostranim pešačkim stazama, kao i u Pećkoj ulici. U Petra Kočića i Koče Kolarova se zadržava postojeća širina kolovoza i pešačke staze sa obe strane i dodaju parkinzi gde je to moguće, dok u Pavla Stamatovića kolovoz ostaje širok šest metara sa obostarnim pešačkim stazama, a parkinzi se planiraju gde to dozvoljava širina ulice.

UGZI je tekođe raspisao i tender za projektovanje saobraćajnica u ulicama Tekelijina, Jug Bogdana i Đorđa Rajkovića. Predviđeno je da se prilikom projektovanja Tekelijina u dužini od oko 450 metara proširi i da ima ubuduće obostrane pešačke staze i parkinge gde se to dozvoljava, a isto je planirano i sa Jug Bogdana u dužini od oko 350 metara.

U Ulici Đorđa Rakovića u dužini od skoro 700 metara sem proširenja regulacije, gradnje pešačkih staza i parkinga gde je to moguće, projektanti će morati i da predvide i povezivanje novog dela ove ulice sa Ulicom Marka Miljanova preko kružnog toka.

Ulica Marka Miljanova se spominje takođe u dva tendera UGZI-a, od kojih se jedan odnosi na njeno pejzažno uređenje, odnosno uređenje zelenih površina u ovoj ulici. Drugi tender u kom se spominje Marka Miljanova se odnosi na projektovanje nove saobraćajnice koja će sada imati razdelno ostrvo u delu od Beogradskog keja do Venizelusove ulice, zatim kružni tok na uglu sa Venizelusovom, gradnju obostranih biciklističkih i pešačkih staza, kao i rekonstrukciju javne rasvete. Za ovaj drugi tender posao je dodeljen firmi Šidprojekt iz Šida po ceni od skoro 1,8 miliona dinara sa PDV-om sa rokom isporukе do 120 dana.

Završen je i tender za projektovanje proširenja ulica Save Vukovića, Lađarske, Zlatne grede, Skerlićeve, Svetosavske, Sterijine, Baranjske, Daničićeve, Milovana Vidakovića i Matice srpske o čemu je 021.rs već pisao. Tehničku dokumentaciju za ove radove će uraditi firma GMP Gramont - NS iz Novog Sada za 170 dana po ceni od skoro tri miliona sa PDV-om.

Kažimo i da se na osnovu rokova datih za izradu projektne dokumentacije, jasno vidi da se radove u dvadesetak ulica na Podbari najranije mogu očekivati sledeće godine.

  • Stankovic

    30.05.2020 15:47
    Podbarac
    Ulice milana rakica, zlatne grede i disitejeva, sve tri u centru i ruglo grada vise od 29god. Dokle???
  • Radmila

    15.05.2019 02:59
    Strasno
    Ulica Save Vukovica nece moci ni 2 pesaka da se mimoidju toliko je uska a poseban strah za decu zbog automobila. Nema osvetljenja i nocu je kao najvecoj zabiti. Sve je kao horor.
  • Milica

    27.11.2018 17:03
    Milana Rakica
    Kroz Milana Rakica i divokoza da nogu polomi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti