MIM: "Lidlmanija" glavna tema na društvenim mrežama

Dan nakon otvaranja, pred prodavnicom trgovinskog lanca "Lidl" na Novom naselju i dalje su redovi, ali manji nego u četvrtak.
MIM: "Lidlmanija" glavna tema na društvenim mrežama
Foto: 021.rs

Kako se uverio reporter 021.rs, ispred supermarketa uvek ima više od stotinu ljudi, a tako je podsećamo bilo i sinoć.

Od obezbeđenja ispred radnje čuli smo da nema guranja i pokušaja upadanja preko reda, dok devojke iz "Lidla" redovno ljudima u redu dele kroasane i vodu. Mada se ne može ući preko reda, nekoliko trudnica i osoba u kolicima su propušteni čim je bilo slobodnih kolica.

Reporter 021.rs je razgovarao i sa nekoliko kupaca, među kojima ima dosta penzionera, koji su rekli da su već bili u četvrtak i da su danas ponovo došli da kupe još robe koja je snižena, a za koju juče nisu imali dovoljno novca.

Gužve u prodavnicama "Lidla" širom Srbije glavna su tema na društvenim mrežama juče i danas.

Guranje i histerija koja je nastala u radnjama zbog jeftine piletine posebno su pogodni za internet "mimove", fotografije sa smešnim porukama koje se šire internetom.

"Mim" koji je privukao veliku pažnju Novosađana je onaj koji je otkrio staru novosadsku tajnu, da postoji tajni tunel ispod Dunava koji vodi od Petrovaradinske tvrđave do "Lidla".

Istraživači podzemlja Tvrđave iz grupe UGIP naveli su da od postojeća četiri tunela koji ispod Dunava vode ka Novom Sadu - ka nekadašnjoj Ostrvskoj tvrđavi, ka Jermenskoj crkvi (sada palati Pupin), ka Brukšancu (mostobranu) i ka Futogu - do "Lidla" se može stići podzemnim putem ka Futogu (u pitanju je tunel broj 1) kada na prvoj T raskrsnici (dva i po kilometra od Kraljevskog IV položaja kontraminskog sistema) skrenete desno ka Lidlu. Posle jednog kilometra ulazi se u magacine "Lidla".

"U ovu avanturu do podzemnih magacina "Lidla", gde se nalaze velike zalihe pilića i još pregršt iznenađenja vode vas najveći poznavaoci tajne podzemlja i čuvari Tvrđave - čuveni Ugripi", stoji u opisu mape koji je 021.rs dobio.

  • Roki

    15.10.2018 12:11
    @nn
    Ju ala si ti mnogo pamentan. Ja sam evo zabezeknut. Kakav literarni dar, kakav intelekt! Ah!
  • nn

    13.10.2018 20:52
    za kosu crtu
    kosa crta "vidjam ja na najlonu mnogo zasluznih gradjana, nacelnika klinika i sl
    siguran sam da ce isti ici i u lidl
    "Postoje ljudi kojima smetaju buvlje pijace. Smeta im to rasulo bede, šverca, lukavstva, krijumčarenja, obesti, smeha, pijanstva i sitnog trgovačkog rizika. Čini mi se, to su uglavnom osobe kojima smeta i sam život!

    Oni svet zamišljaju kao sređenu kasarnu u kojoj se tačno zna gde ko stoji i šta se prodaje. Buvljaci su za takve stecište probisveta, lopova, pijanaca, kurvi, individualista,i , uopšte, tipova sa ruba života. Čini im se da se ta bulumenta jadnika i protuva, baš za inat njima, nikako neće da uklopi u dobro smišljene planove za zdrav i pošten život i srećnu budućnost. Ali buvljaci su jači od dogmi! Žilavi su i neuništivi kao sam život. Oterate li jedan buvljak sa neke pijace, nići će poput korova već iduće nedelje na sasvim drugoj poljani, još veći i haotičniji. Tako je posleratni Buvljak sa Cvetkove mehane, potucajući se po gradu, pobegao čak na drugi kraj varoši, preko reka u ravnicu i nastanio se poslednjih godina na Novom Beogradu.

    Na njega se odlazi onda kada se zaista nema više kud otići. Onda kada nas život natera da iz kuće iznesemo poslednje stvari i stanemo iznad njih dotučeni, najzad spokojni što niže ne možemo propasti i što nam više niko ne može ništa!Momo
    ps Na buvljaku je zivot sve ostalo je rijliti
  • nn

    13.10.2018 20:24
    kad se razidju eto nas dakle nikad ili kad je zatvoreno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.