Šetnja "Bronzanom stazom" danas u Novom Sadu

EU info point pozvao je sve zainteresovane da se danas, 3. novembra, pridruže šetnji "Bronzanom stazom" i upoznaju bolje spomenike znamenitih Novosađana.
Šetnja "Bronzanom stazom" danas u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Ovu kulturnu rutu su osmislili studenati Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, u sklopu predmeta Graditeljsko nasleđe, očuvanje i zaštita 1, pod mentorstvom profesorki dr Anice Draganić, dr Mirjane Sladić i dr Marie Silađi.

Portparolka EU info pointa Jovana Zdjelarević kaže za 021 da je cilj ture da se građani bolje upoznaju sa značajnim ljudima Novog Sada, tvorcima onoga što on predstavlja danas.

"Važno nam je da sugrađani čuju nešto više o ljudima kojima su posvećeni ovi spomenici. Tokom šetnje ćemo obići spomenike Jovana Sterije Popovića, Pere Dobrinovića, Svetozara Miletića, Jovana Jovanovića Zmaja, Jaše Tomića, Miroslava Antića i Đure Jakšića", kaže Zdjelarević za 021.

Sa građanima će o spomenicima pričati autorke rute Teodora Petrović i Kristina Petrović, a okupljanje je u 16 časova na Pozorišnom trgu 1 kod skulpture Jovana Sterije Popovića.

  • Multikulti morgen

    03.11.2018 20:15
    A nijedan spomenik/tablau centru koji/koja nije patrijotsko-opančarskog karaktera...
  • Bojan

    03.11.2018 17:48
    Relacija dnevna soba-kupatilo
    Treba dosta mašte da se osmisli bilo kakva turistička ruta u gradu gde je ukupna dužina svih ruta 500 metara.
    Turista nakon što je video sinagogu, može da se uputi od Miletića Zmaj Jovinom, i to odlučno, u proboju kroz stolove bašti, skrene u Dunavsku, pogleda ostatke parka i čuje priču o rastrganom labudu. Time je turista završio svoju NS avanturu i može se zaputiti na Petrovaradin, da vidi tvrđavu...dok još nije srušena "najvećom posetom u istoriji".
    A zatim dalje...u neki grad koji nije sam sebe sravnio sa zemljom, koji iole drži do svoje istorije, kulture i arhitekture i koji ne mrzi sve koji u njega dolaze.
  • Piško

    03.11.2018 12:51
    ...
    Dve trećine tih spomenika su podigli "kreatori uspomena" u proteklih 20 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.