Matijević kupio Novotrans za stranog partnera

Nekadašnje transportno preduzeće "Novotrans", nije kupljeno za potrebe Industrije mesa "Matijević", već za stranog partnera.

Nekadašnje transportno preduzeće "Novotrans", nije kupljeno za potrebe Industrije mesa "Matijević", već za stranog partnera.

Vlasnik industrije mesa, Petar Matijević, kaže da je reč o uslužnoj kupovini, pošto strani kupac kod nas nema registrovanu delatnost. On nije želeo da kaže o kom kupcu je reč, kao ni šta planira da radi s parcelom od 2,6 hektara na Kisačkom putu, gde je bilo sedište "Novotransa". "Pretpostavljam da će se graditi tržni centar, ali sve će se znati za dva meseca, kada će doći ovamo i registrovati se", izjavio je Matijević za "Nacionalni građanski", dodavši da mu nije poznato ni šta će kupac raditi s prestoalih 2,7 hektara zemljišta na Sajlovu.  

Podsetimo, Matijevićeva firma je na nedavnoj aukciji u Beogradu, kao jedini zainteresovani kupac, kupila "Novotrans", po početnoj ceni od 158 miliona dinara. Pored 2,6 hektara zemljišta na Kisačkom putu i 2,7 hektara na Sajlovu, kupovinom je obuhvaćen i stan od 65 kvadrata u Novom Sadu. "Novotrans" je inače, već pet godina u stečaju, a toliko vremena je i trebalo da preduzeće sudskim putem povrati zemljište, koje je otuđio prethodni vlasnik, s kojim je Agencija za privatizaciju 2005. godine raskinula ugovor o privatizaciji, zbog neispunjavanja i kršenja ugovornih obaveza.

Zemljište na Kisačkom putu 1, pre privatizacije "Novotransa", pominjalo se kao mesto gde će grad sagraditi novu međumesnu autobusku stanicu, koja bi podzemnim tunelom bila spojena sa sadašnjom međumesnom autobuskom, odnosno železničkom stanicom.

  • Matijevic

    07.03.2011 20:58
    je u problemu
    jer samo on ima nerv da gomila a drugi cekaju da popusti pa da razvuku, to je njegova muka jer vreme radi za njih...od cega bi opstajale kockarnice, kazina, visoko rangirane kurve i industrija bespotrebnog luksuza da nije njemu slicnih koji naprave pripremu za ono sto logicno sledi, rasipnistvo koje je nuzno radi proste ravnoteze materije
  • vj

    07.03.2011 20:04
    Strani partner? Da nije "Darko Saric Doo"?
  • janko

    07.03.2011 17:22
    priznanje
    koje priznanje? da je dobar lopov?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti