Uskoro nastavak izgradnje novog parka na Novom naselju

Izgradnja novog parka između Novog naselja i Detelinare uskoro će biti nastavljena jer je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) uspešno završila dva tendera za firme koji će urediti park i njegovu okolinu, saznaje 021.rs.
Uskoro nastavak izgradnje novog parka na Novom naselju
Foto: 021.rs

Prvi tender pokriva uređenje parka, čija je gradnja najavljena pre pet godina, a radovi stali pre nekoliko meseci. Ovaj posao je pripao grupi ponuđača "Graditelj NS" i "KLM Inženjering TM" iz Novog Sada, "Alex E&C i Cvetnik" iz Beograda i "MN" iz Loznice po ceni od 104.962.383,30 sa PDV-om. Posao su dobile skoro iste firme koje su radile prvu fazu radova. Posao je nakon toga stao, o čemu više OVDE.

Ove firme će u roku od 210 kalendarskih dana odnosno sedam meseci završiti ranije započete radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, fontani, stazama i javnom toaletu. Više o planiranim radovima čitajte OVDE, dok o tome kako park treba da izgleda pročitajte OVDE.  

Dodajmo da je do sada uloženo više od 150 miliona dinara u gradnju parka. U ovoj novoj fazi radova nisu navedeni troškovi za hortikulturno uređenje parka koje će naknadno uraditi Gradsko zelenilo, pa je još nepoznato koliko bi sve to moglo da košta.

Drugi tender koji je UGZI završila je uređenje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom oko parka i obližnjeg bloka za stanovanje koji je u izgradnji. Ovaj posao u vrednosti od 161.432.087,92 sa PDV-om su dobile firme "Put-invest", "Energotehnika-Južna Bačka", "AB & CO" i "Suuniko solutions" iz Novog Sada. 

Kako se navodi u tenderu, planirana je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, javne rasvete, saobraćajnice, parkinga i biciklističkih i pešačkih staza u dužini od više stotina metara oko parka i stambenog bloka u izgradnji sa rokom završetka od 270 dana odnosno devet meseci. 

  • Vlada

    23.12.2020 11:22
    @Dragan

    Nema zašto biciklisti da silaze s bicikla na raskrsnicama, staza je deo prelaza. A centar jeste za vožnju bicikla, a ne za 300 kafanskih bašta, pomiri se s tim.
  • Dragan

    22.12.2020 01:37
    Ah
    Naprednom Duletu pored parka koje video nisi idu dve magistralne saobraćajnice.Nisam očekivao njive neg lepo uređenu okolinu.A o biciklistima šta reći.Za 10g jiš nisam video biciklustu da silazi sa bicikla na raskrsnici.Ne videh nekog da ide buciklističkom stazom.Ba sastanku SNSa tražite naočare.Uzgred centar nije za vožnju bicikla,malo protegnite noge.
  • Musa kesedzija

    21.12.2020 20:23
    Sladoled
    Koji lopovi majko mila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti