Traži se firma za nastavak radova na uređenju parka između Novog naselja i Detelinare

Gradska uprava raspisala je tender za izbor izvođača radova na nastavku uređenja parka između Novog naselja i Detelinare čija je gradnja najavljena pre pet godina, saznaje 021.rs.
Traži se firma za nastavak radova na uređenju parka između Novog naselja i Detelinare
Foto: 021.rs

Ova javna nabavka usledila je nakon što je nedavno Grad reagovao na pisanje 021.rs da radovi stoje od zimus, a o tome više OVDE.

U ovom tenderu, nakon što su ranije urađeni delimični radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, fontani, stazama i javnom toaletu, traži se uglavnom završavanje ovih poslova. U dokumentaciji se navodi da je potrebno da se uradi nivelacija terena i behatonira oko 5.200 kvadrata pešačkih staza, sagrade dve manje fontane, postave dve česme, naprave dva mostića preko velike fontane, postave 132 klupe (tri modela), 18 držača za bicikle, 66 korpi za otpatke, uredi dečije igrališe, postave cevovod za sistem za navodnjavanje u dužini od 7 kilometara i obave drugi radovi, između ostalog, da se poseku 23 stabla na mestu budućeg parka. 

Podsetimo da je park dimenzija 100x350 metara (3,49ha) i da treba da ima deset ulaza. U foto-galeriji možete videti projektno rešenje, a tekst o tome je OVDE.

 Za ove radove na završetku parka procenjena vrednost je 87,5 miliona dinara, a već je u prvu fazu uloženo više od 150 miliona dinara. Nedostaju još troškovi za hortikulturno uređenje parka koje će, kada se završi druga faza, uraditi "Gradsko zelenilo" i još nije poznato koliko bi to trebalo da košta.

Dodajmo i da je pre nekoliko dana već raspisan tender za izbor izvođača radova na saobraćajnim površinama i na kanalizacionoj, vodovodnoj i elektro mreži oko parka i stambenog bloka koji se gradi u blizini. Ova javna nabavka je u vrednosti od 134.583.333 dinara i o tome više OVDE.

  • lesli

    13.11.2020 16:04
    Molim redakciju da nastavi sa praćenjem ove teme. Hvala.
  • Jovan

    02.11.2020 21:06
    Evo ja ću srediti sve, gradonačelnika častim 50%. Učlaniću se i u sns. Može svaki dogovor. Samo ne mogu svaki dan 30 komentara o naj vođi.
  • Дејан

    02.11.2020 19:37
    Парк на Новом насељу
    Није у питању ”Парк између Новог Насеља и Детелинаре”, него парк на Новом Насељу. Наиме, овај парк није планиран да иде целом површином све до Булевара Европе. Што се види и на плановима. Него је између парка и булевара планирана улица па кварт зграда.
    Штета је што се пропушта прилика да ово стварно буде један велики парк, него се устукнуло пред профитом. Детелинара свакако остаје мимо свих планирања унапређења квалитета живота, и не само Детелинара, овом неискорошћеном приликом дугорочно губи и град и потоње генерације.
    Зеленила има на тим површинама тренутно више него како планирају урбанисти у будућности, па макар и биле неуређене.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.