Grad najavio da će dati novac za nastavak izgradnje novog parka između Naselja i Detelinare posle pisanja 021.rs

Gradska uprava je nakon pisanja 021.rs saopštila da će u predstojećem rebalansu budžeta biti obezbeđen novac za nastavak izgradnje parka između Novog naselja i Nove Detelinare.
Grad najavio da će dati novac za nastavak izgradnje novog parka između Naselja i Detelinare posle pisanja 021.rs
Foto: 021.rs
O tome da nema radnika od zimus i da je dosta toga zaraslo u korov, 021.rs je pisao pre nekoliko dana, o čemu možete da čitate na OVOM LINKU. Pre sadašnjeg obraćanja Grada, u administraciji su ćutali o daljim planovima i o tome kada će se uraditi ostali poslovi neophodni da Novi Sad posle pet godina od prve najave dobije novi park.
 
Sada u dopisu poslatom 021.rs podsećaju da je već uloženo 149 milion dinara za prvu fazu koja je obuhvatila gradnju dela pešačkih staza, fontane, javnog toaleta sa prostorom za odlaganje mehanizacije, zalivnog sistema, javnog osvetljenja unutar parka, kao i za podzemne infrastrukture (vodovodna i kanalizaciona mreža, elektroenergetske i komunikacione instalacije).
 
U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije dodaju da očekuju da u narednim nedeljama usledi rebalans budžeta, u okviru kojeg će biti obezbeđen ostatak novca. Međutim, ne navode o kojoj sumi je reč. 
 
"Rebalansom budžeta, koji se očekuje u narednim nedeljama, biće planirana sredstva za nastavak radova na uređenju parka, odnosno za realizaciju druge faze koja obuhvata izgradnju preostalog dela pešačkih staza i platoa, zatim izgradnju fontane u centralnom delu parka, terena za boćanje, dečijeg igrališta, teretane na otvorenom i postavljanje urbanog mobilijara. Takođe je kroz rebalans predložena i izgradnja saobraćajnica, pešačkih staza, parkinga, vodovoda, kanalizacije i javnog osvetljenja na prostoru oko budućeg parka, čime će se kompletno realizovati svi planirani sadržaji na ovom prostoru. Javni poziv za izbor izvođača i zaključenje ugovora za izvođenje radova u drugoj fazi očekuje se do početka decembra", kažu u UGZI.
 
 
U ovoj Gradskoj upravi za 021.rs dodaju i da će, kao što je bilo planirano, po zavšetku radova ozelenjavanje izvesti "Gradsko zelenilo", a u okviru projekta koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.
 
Mada se iz ovih informacija Gradske uprave ne može precizirati kada bi trebalo da sve bude gotovo, znajući da još ima dosta posla koji će potrajati nekoliko meseci, može se samo proceniti da bi Novosađani mogli da obiđu novi park, možda, u drugoj polovini naredne godine.
  • Miroslav

    09.10.2020 19:09
    Informacije
    Priča se da će u tom parku pored parka biti i kompleks zgrada. Zato se i čeka promena namene
  • Nenad

    08.10.2020 18:49
    Bazen
    Bazen je potrebniji
  • bibilibi

    08.10.2020 11:23
    i ja sam vozac, ali......
    Mozda kada bi se naplacivao ulaz u buduci park, on vec bio u punom sjaju!
    Ovako, unistavamo i ono malo zelenila, za potrebe parking prostora, od kog ce neko dobro profitirati. Svr za zdraviju zivotnu sredinu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti