FOTO, VIDEO: Novi park kojeg nema - prošetajte se kroz korov između Novog naselja i Nove Detelinare

Ni posle pet godina od prvog pomena gradnje novog parka između Novog naselja i Nove Detelinare nije poznato kada će ova investicija biti realizovana.
FOTO, VIDEO: Novi park kojeg nema - prošetajte se kroz korov između Novog naselja i Nove Detelinare
Foto: 021.rs
U Gradskoj upravi na pitanja 021.rs o gradnji parka nisu odgovorili ni posle više od nedelju dana. Od grada smo zatražili da nam kaže kada će se nastaviti radovi, odnosno kada će biti raspisan tender za njihov nastavak. 
 
Ovi tenderi su potrebni jer je poznato da je ostalo još da se dovrše staze, fontana i drugi sadržaji, poput dečijeg igrališta, teretane na otvorenom i terena za boćanje. Na kraju bi trebalo da se izvede i hortikulturno uređenje novog parka, koje bi, prema najavama, uradilo direktno JKP "Gradsko zelenilo", koje je i izvelo pripremne radove još 2017. godine.
 
Do sada je u radove uloženo više od 150 miliona dinara i o tome više OVDE.
 

Na samoj lokaciji radovi koji su trajali više od godinu dana zaustavljeni su još zimus. Behaton staze, javna rasveta i fontana su zarasli u korov, dok je objekat u kom će se nalaziti javni toalet i prostorije "Zelenila" neoštećen.  Na prostoru parka između Novog naselja i Nove Detelinare nema više ni građevinskih tabli na kojima se vidi plan izgleda novog parka.

Građani koji žive u zgradama na Novom naselju, koje su najbliže parku, navode da radnike nisu videli od marta-aprila, kada je počela epidemija virusa korona. Najpre su, kako kažu, mislili da je situacija takva zbog vanrednog stanja, ali su posle shvatili da radova uopšte nema. 
 
Kako je gradilište parka izgledalo u januaru pogledajte OVDE.
 
Sadržaj je podržan od strane organizacije The European Endowment for Democracy (EED).
  • GoranNS

    07.10.2020 18:12
    Nema tu profita
    Da se gradi Detelinarska dolina ,bili bi radovi samo tako!
  • Vvvvv

    07.10.2020 09:41
    To je gradska vlast namerno tako ostavila pa ce ovi sto grade taj rezidens sta li je vec morati da srede taj park i to je to. Cemu frka, sve je to normalno.....
  • AKA

    07.10.2020 09:35
    Bravo za 021
    Jutros prolazim pored parka kad ono radnici kose travu.Ipak se isplati vršiti pritisak na gradsku administraciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.