Stanovi za vojsku u Novom Sadu

Vlasnicima nekretnina, koji su profesionalni ili penzionisani pripadnici Vojske Srbije, od danas su na raspolaganju stanovi u Ulici Lenke Dunđerski broj jedan, odnosno u delu Novog naselja prema kasarni.

Vlasnicima nekretnina, koji su profesionalni ili penzionisani pripadnici Vojske Srbije, od danas su na raspolaganju stanovi u Ulici Lenke Dunđerski broj jedan, odnosno u delu Novog naselja prema kasarni.

Nekima od njih, ključeve je uručio ministar odbrane, Dragan Šutanovac, koji je na Novo naselje došao u jednom od desetak vozila u ministarskoj pratnji, a čemu je prethodilo sletanje vojnog helikoptera na području obližnje kasarne. Šutanovac kaže da je uručeno 19 ključeva od ukupno 21 stana, koje je Ministarstvo odbrane zajedno sa Direkcijom za izgradnju, imalo mogućnosti da dodeli pripadnicima Vojske Srbije.

"Očekujem da vrlo brzo sa Direkcijom napravimo ugovor o nova 34 stana koja bi se na ovom prostoru delila. Takođe, na prostoru bivše kasarne "Jogovićevo" treba da se zida oko 750 stanova, od kojih bi 90 i nešto trebalo da pripadne Ministarstvu odbrane, odnosno pripadnicima vojske koji rade na području Novog Sada", kaže Šutanovac.


Gradonačelnik, Igor Pavličić, kaže da bi jedan od rezultata saradnje Grada i Vojske Srbije, trebalo da bude izgradnja novog naselja s manjim kućama. "Mi imamo tako nešto u blizini ove lokacije, to je Avijatičarsko naselje. Tako da imamo koncept koji je sličan ideji koju ministar ima da sprovedemo u Novom Sadu", kaže Pavličić.

Ove godine, stambeno pitanje trebalo bi da bude rešeno za oko 2.000 pripadnika vojske na području Srbije, što je otprilike osimna od ukupnog broja. (D.S)

  • ја

    17.11.2011 06:29
    Овом или овој без имена ,а и за даваоце седам + гласова ''да ли ви знате шта пишете''. Модератора молим за јавно објашњење како може овакав коментар да се објави кад би могао да се подведе под кршење устава.За те станове плац је дала војска а сазидани су још '99.После 2000 то је стајало и пропадало,мало се развлачило и сад пред изборе се сликају и као деле станове који су требали одавно да буду у употреби.
  • 17.11.2011 01:07
    Vidi se da ne stoje u istom "planu".
    Ili je Rodni jako velik covek,ili se smeska gledajuci u nesto sto mi na slici ne vidimo.
    Ili je nabudzeno u kompjuteru.
  • ovako treba da glasi naslov

    16.11.2011 10:21
    Stanovi za okupatorsku vojsku u Novom Sadu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.