Štamparija na Salajci zatvorena zbog otrovnih materija

Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine tvrdi da je bilo osnova za zabranu rada štamparije "Pre-print", čiji je vlasnik Stanko Krstin nedavno zasuo sandučiće Novosađana stripom u kom tvrdi da je zatvaranje firme rezultat toga što nije platio reket.
Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine tvrdi da je bilo osnova za zabranu rada štamparije "Pre-print" koja se nalazi u ulici Josifa Marinkovića na Salajci, a čiji je vlasnik Stanko Krstin nedavno zasuo sandučiće Novosađana stripom u kom tvrdi da je zatvaranje firme rezultat toga što nije platio reket.

Kako se navodi u saopštenju, u njegovoj štampariji pronađeno je više materija opasnih po životnu sredinu, zbog čega je Krstinu zabranjen rad sa rizičnim hemikalijama do ispunjenja zakonom propisanih uslova. Navode i da su se na neprijatne mirise koji deluju nadražujuće na disajne organe žalili građani i Mesna zajednica "Salajka" u više navrata u protekle četiri godine.

U sekreterijatu potvrđuju i da se vlasnik ove štamparije žalio na rad pokrajinskih inspektora, ali navode da unutrašnja kontrola nije utvrdila bilo kakve nepravilnosti u pomenutom postupku.

Podsetimo, Krstin je u sandučiće Novosađana koji žive u blizini pokrajinske inpektorke koja je vodila postupak, Mirjane Kastratović, ubacio strip u kom je detaljno prikazao šeme reketiranja koje tvrdi da je preživeo u postupku. Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine ocenjuje odluke koje je donela Kastratovićeva kao odgovarajuće i neophodne i u skladu sa normama struke. (M.S.)

  • Stanko

    15.09.2012 11:35
    Konacno, istraga
    Konacno, nakon vise od 4 godine truda, pokusaja I angazovanja kod svih nadleznih organa.

    Na Osnovnom sudu u Novom Sadu, dana 13.09.2012 godine, zapocela je istraga protiv inspektora za zastitu zivotne sredine umesanih u aferu PRE-PRINT. Za sada se istrazuje samo, sada vec bivsi republicki inspektor Dusan Kosjer, ali ocekujemo da ce istraga obuhvatiti svih pet inspektora umesanih u aferu. Pored republickih u aferu su umesani i gradski i jedan pokrajinski inspektor za zastitu zivotne sredine.

    Vec i do sada ovo je postala velika afera, kada prvi inspektor stigne u zatvor, za njim ce jos nekoliko, a verovatno I po neki drzavni funkcioner.

    Pozdrav,
    Stanko
    Novi Sad
  • Neverni Toma

    06.12.2011 13:44
    Neko laze, koza ili rog
    Ne verujem nikome, svi privatnici su prevaranti i zive na grbaci radnika. Svi inspektori su od krvi i mesa i trebaju im pare. Zato proveravam, pogledao sam na sajtu APR, stamparija PRE-PRINT je aktivno preduzece, finansijski izvestaji za 2007, 2008, 2009, 2010 predati, promet i profit sve veci, pa kako moze ako je zatvorena, ko ovde koga laze?
  • Stanko Krstin

    30.11.2011 18:34
    Komentator gradjanin Vladan
    Upravo iz komentara gospodina Vladana vidi se nivo poznavanja firme PRE-PRINT od strane inspektorke Mirjane Kastratovic, (slucajno ili namerno).
    Inspektor koji je "vise puta ulazio u firmu PRE-PRINT" i gradjanin koji je procitao informaciju na APR imaju ista saznanja o firmi i njenoj delatnosti.
    Verujte mi gospodine Vladane ne stampam, osim dokumentaciju na lasercu, a imam i pljuckavac, a sto se tice hamburgerije, njoj sam blizak isto koliko i stampariji.
    Adresu firme imate, dobro dosli, ja nemam sta da krijem. Sa druge strane, pozovite se na Zakon o dostupnosti informacija javnosti i trazite iste informacije od Sekretarijata, dobicete isto sto i ja.
    Stanko Krstin

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti