Jovana Grahovac dobitnica nagrade "Dr Zoran Đinđić"

Tradicionalna nagrada "Dr Zoran Đinđić" za najboljeg mladog naučnika i istraživača dodeljena je večeras na svečanosti u Vladi Vojvodine docentkinji Tehnološkog fakulteta Jovani Grahovac.
Tradicionalna nagrada "Dr Zoran Đinđić" za najboljeg mladog naučnika i istraživača dodeljena je večeras na svečanosti u Vladi Vojvodine docentkinji Tehnološkog fakulteta Jovani Grahovac.

Vojvođanski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović rekao je da je uslove za ovogodišnju nagradu ispunjavalo 1.500 mladih naučnih radnika do 35 godina starosti, ali se žiri odlučio za Jovanu Grahovac koja je master i doktorske studije završila sa prosečnom ocenom 10.00.

Primajući nagradu od Ružice Đinđić, koju čine povelja i milion dinara, Jovana Grahovac je rekla da je u današnje vreme za uspeh u nauci neophodan veliki broj ljudi, zbog čega nagradu smatra velikim uspehom tima sa kojim radi. "Ovu nagradu ću iskoristiti da svetu pokažem rad svog tima, ali i za dalja istraživanja na polju biotehnologije, tačnije upotrebe biofungicida", rekla je Grahovac i dodala da su ta istraživanja veoma važna za zdravstvenu bezbednost hrane.

Ružica Đinđić je rekla da joj je posebno drago što je i ove godine nagradu dobila žena, jer je to još jedan dokaz da žene daju veliki doprinos nauci i istraživačkom radu.

Nagradu "Dr Zoran Đinđić" za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz oblasti filozofskih i socioloških nauka na teritoriji Srbije za 2012. godinu dobio je diplomirani filozof sa Filozofskog fakulteta Lazar Atanacković. Njemu su uručeni povelja i 300.000 dinara.

Dodeljena je i nagrada za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2011/2012. godini, a ovogodišnji laureat je Ivana Kuzminac koja je studije na Prirodno-matematičkom fakultetu završila sa prosečnom ocenom 10.00. Njoj su uručeni plaketa i 200.000 dinara.

  • Lala1

    24.12.2012 06:38
    Cestitam
    Cestitam, svaka cast gospodji Jovani Grahovac i njenom timu.

    Interesuje me, kada ce pokrajina odresiti kesu i dodeliti jednu solidnu novcanu nagradu ovim mladim ljudima.
  • Бачван

    21.12.2012 07:16
    Децо, клоните се лошег друштва.
  • Agronom

    21.12.2012 07:14
    čestitke
    Lično poznajem gospođu Grahovac, čestitam joj i preko ovog portala. Želeo bih samo da istaknem da postoji mnogo ovakvih primera u Novom Sadu, ali na žalost nisu medijski ispraćeni.
    Voleo bih da ovde pročitam preko 100 komentara, kao na tekst o gašenju svetla. Međutim sumnjam da će se to desiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti