Miodrag Kostić ustupio kuću za lečenje dece

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić ustupio je danas svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić, na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.
Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić ustupio je danas svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić, na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Stambena zgrada Zadužbine porodice Kostić, čija je površina 1.400 kvadratnih metara, trajno je namenjena Institutu za smeštaj dece obolele od malignih bolesti i pružanje podrške njihovim porodicama sa teritorije Vojvodine. Cilj je da se oboleloj deci obezbedi visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije u ambijentu porodične kuće, jer se iz postojeće prakse pokazalo da je model "roditeljske kuće" znatno prihvatljiviji za lečenje od standardnih bolničkih uslova.

"Kostići su pokazali želju da se oduže svojoj zajednici. Oni su pokazali da znaju da niko neće svoj novac poneti na drugi svet, da iza čoveka ostaje ono što je izgradio, zadužbina koju je ostavio deci i naraštajima koji dolaze posle", rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić prilikom predaje ključeva kuće i dodao da ovakav čin Vladu Vojvodine obavezuje da prostor oplemeni kako bi bio u skladu sa najvišim evropskim standardima i omogućio lečenje i boravak deci koja se mesecima leče u Institutu, a nisu iz Novog Sada.

Roditeljsku kuću koju će ova deca i njihovi roditelji ubuduće koristiti čine velik broj soba, dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, prostor za rehabilitaciju, igraonica, deo za vežbanje i bazen, kao i dvorište. Kako je saopšteno, vrednost kuće je 1,5 milion evra.

Miodrag Kostić je podsetio da je krajem prossle godine, prilikom uručivanja ključeva novosagrađenog doma za mlade pri SOS dečjem selu u Kraljevu, obećao da će se truditi da u Srbiji obezbedi humanije uslove odrastanja. "Zato sam ponosan na osnivanje zadužbine porodice Kostić koja će biti novi dom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Verujem da će kroz zadužbinu porodice Kostić ovoj deci biti omogućeno da imaju uslove za visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije u ambijentu njegove porodične kuće", rekao je Kostić.

Roditeljska kuća osnovana je na inicijativu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i uz podršku pokrajinske vlade, a njena misija je smeštaj dece obolele od malignih bolesti sa teritorije cele Vojvodine kao i pružanje podrške njihovim porodicama. "NURDOR je pre nekoliko godina pokrenuo inicijativu otvaranja Roditeljskih kuća u gradovima u kojima se deca leče od malignih bolesti. Zahvaljujući tome, sada postoje dve roditeljske kuće u Beogradu, jedna u Nišu i jedna u Novom Sadu, čime je u mnogome olakšan dugotrajan i mučan proces lečenja", rekla je majka izlečenog deteta Joland Korora.

Današnjem događaju prisustvovala je i supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić, rekavši da u Srbiji danas ima dosta humanih ljudi i da joj je drago što se porodica Kostić odvažila da se uvrsti u red takvih zadužbinara.

  • Strašno

    07.06.2013 12:13
    Strašno
    Ta kuća, a i skoro sva njegova imovina, treba da bude oduzeta. Pa, DRŽAVA da poklanja!!!!! Može li "gos~n" Kostić dokazati kako je stekao tu imovinu!? SRAMOTA!!!! A, koliko je još takvih kostića???? Srbijo probudi se!
  • jad i beda

    07.06.2013 11:54
    biznismeni
    takvi treba da sede u zatvoru, sva imovina da im se zapleni jer je nelegalno stecena i da vidim tu plemenitost...svih redom od KOstica do Miskovica...sramota...idiotluk kompletan
  • magarcu rastu uši

    07.06.2013 11:52
    korisno i plemenito?
    Korisno i plemenito ? Čujete li vi sebe? Dajte mi nešto vaše da ja to poklonim pa da budem malo plemenita...teško bi poklanjao da je s mukom zaradjeno...glupost je jedino večna i zato nam tako i treba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti