FOTO: Prvi put u Srbiji pas oduzet od okrutnih vlasnika

Izgladnjivan, mršav i mučen pas rase doga argentino, po imenu Bagzi, oduzet je od vlasnika, koji žive u Ljermontovoj ulici na Grbavici i smešten u prihvatilište "Zoohigijena veterina".
Izgladnjivan, mršav i mučen pas rase doga argentino, po imenu Bagzi, oduzet je od vlasnika, koji žive u Ljermontovoj ulici na Grbavici i smešten u prihvatilište "Zoohigijena veterina".

Oduzet je poslednjeg dana aprila, kada su stanari zgrade u kojoj je živeo, pozvali policiju jer je pas slobodno lutao zgradom, pa su se plašili za svoju bezbednost, piše "Dnevnik".

Radnici "Zioohigijene" na teren su izašli zajedno sa komunalnom inspekcijom. - Čim smo došli u zgradu razgovarali smo sa stanarima. Saznali smo da je pas u vlasništvu dva momka koji su od ranije poznati policiji. Oni su psa izgladnjivali, mučili i tukli i puštali su ga da sam luta po zgradi. Nakon pregovora sa policijom, vlasnik je odlučio da nam preda psa - kaže Snježana Šerval iz preduzeća "Zoohigijena veterina".

Ovo je prvi put u Srbiji da pas bude oduzet vlasnicima zbog nehumanog odnosa, izgladnjivanja i mučenja životinje. Po rečima Šerval, svi su bili šokirani kada su psa videli. - Vlasnik je prvo zaključao psa u stan i nije hteo da ga preda. Nakon pregovora izveo je psa napolje i svi smo bili šokirani njegovim izgledom. Bio je vidno mršav i sa brojnim otvorenim ranama po telu. Trenutno je u našem prihvatilištu gde se uspešno oporavlja - kaže Šerval.

Ovo gradsko prihvatilište za pse lutalice Bagziju traži novi dom, humane ljude koji će tom psu pružiti nesebičnu ljubav.

  • @Anonimus - Nestor je u pravu

    07.05.2014 06:12
    Nece biti da je upravu Nestor. Kao sto ni ti nisi.
    Bila je policija koja je ovlascena da oduzima a radnici Zoohigijene su izvrsili i to razgovorom su ubedili tog mucitelja da psa preda
  • Prijatelji zivotinja Montenegr

    06.05.2014 15:52
    Nadamo se da "Zoohigijena veterina" nije kao "nas" podgoricki...
    http://www.youtube.com/watch?v=RR0WqVVYHak
  • Nunu

    06.05.2014 15:50
    sve razumem al da se neko bavi opljuvavanjem tog jkp jer je spasilo.psa a uz prisustvo policije stvarno ne razumem. Kakvi ste jadnici.
    DRZI SE KUCOVU bice ti bolje tamo u prihvatilistu.
    Ko hoce da.prijavi zlostavljanje zove policiju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti