Direktor "Radosnog detinjstva" podneo ostavku

Direktor Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Marko Grgurović podneo je ostavku na tu funkciju.
Direktor Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Marko Grgurović podneo je ostavku na tu funkciju.

Kako je rekao za "Dnevnik", odluku je saopštio na sednici Upravnog odbora te ustanove, a razlozi za odlazak su, po njegovim rečima, lične prirode. Dok ne bude izabran novi direktor funkciju vršioca dužnosti direktora "Radosnog detinjstva" obavljaće pomoćnica direktora te ustanove Mirjana Đurđev.

Za vršioca dužnosti direktora Marko Grgurović imenovan je 23. septembra 2012. godine. Za gotovo dve godine, koliko je bio na čelu "Radosnog detinjstva" evidentan višak zaposlenih, koji je predstavljao veliki balast za ovu ustanovu, smanjen je za 78 radnika. Takođe, zatekao je i dug od 720 miliona dinara, koji je ta ustanova imala prema dobavljačima i poreskoj upravi. U postupcima prinudne naplate Poreskoj upravi i dobavljačima isplaćeno je 232 miliona dinara, od čega je 44 miliona otišlo na kamate, vođenje postupaka i agenciju Narodne banke Srbije.

Račun ustanove bio je blokiran ukupno 142 radna dana, što je dovelo do toga da kasne isplate trudnicama, porodiljama i radnicima, a nisu im uplaćivani ni porezi i doprinosi zbog čega je svojevremeno održan i štrajk kako bi se skrenula pažnju na trenutnu situaciju u kojoj se ustanova nalazi.

Prema knjigovodstvenim podacima, ukupne obaveze "Radosnog detinjstva" sada iznose 773 miliona dinara od čega je 465 miliona dužna dobavljačima, 183 miliona za poreze i doprinose, 44 miliona buddžetu Grada, dok je zaposlenima dužna 81 milion.

Okončana je i druga faza izgradnje vrtića u Radničkoj ulici i urađen je tehnički prijem objekta, završena je nadogradnja vrtića u Petrovaradinu, dok se radovi na obdaništu Fešter u Veterniku privode kraju. Ukoliko u rebalansu buyeta grada, koji bi trebalo da bude usvojen na narednoj sednici Skupštine, bude opredeljen novac za opremanje tih vrtića oni će biti na raspolaganju od nove školske godine.

  • 04.01.2015 20:44
    Marko je napravio dug 53 miliona, smanjio RADNICIMA platu, dakle radnicima, pre nego što je uvedeno republičko smanjenje plate te sad radnici imaju 25% manju platu, primao je iz svoje stranke i prijatelje u radni odnos u Radosno detinjstvo, vozao se službenim kolima (svoja prodao), putovao u Rusiju, hteo da uvede segregaciju na osnovu polova.. Na kraju gde je Marko? pa eto ga još uvek u Radosnom detinjstvu kao i Samardžić. Ludnica je kanda otključana
  • 01.08.2014 13:09
    neko iz PU
    Jako mi je zao sto je direktor Marko otisao. Tacnije sto je nateran. COVEK je radio svoj posao, mnogo se trudio i zalagao. Preposten za ovaj svet. Citam komentare ovde drago mi je sto je vecina pozitivnih, sto je ovaj covek i zasluzio. Ne znam da li je i u jednoj firmi bilo moguce doci na razgovor kao sto je to bilo moguce sa ovim. Ne vidim da iko spominje da je upravo zahvaljujuci ovom coveku smenjen dug sa 700 na 400 miliona. Cujem da su upisana sva deca sa prioritetima, da su upisana treca deca, ne vidim da to iko spominje od svih onih koji su upisani bez "veze". Ne vidim da se iko javio cije je dete primljeno na najregularniji moguci nacin i to upravo zahvaljujuci ovom direktoru. Naravno, uz pomoc svojih saradnika. To sto nismo primali platu celu, nismo primali zbog radnika koji su primljeni za vreme dir.S. Nije bilo revansizma, i to mi je zao sto se niko nije javio od pulena dir. S. Opet je direktor Grgurovic vodio racuna i o jos 300 porodica (svako od tog navoodnog viska je iz neke porodice). Direktor Grgurovic je do kraja bio divan covek i divan saradnik, bio je tu za svakoga sa svakim da poprica i svakome da pomogne. Skroman. On je znao i mnogo toga uradio, ali nije imao pomoc od onih od kojih treba da ima. Ne bih da ih imenujem. Ponavljam sto je neko napisao: STETA! Steta, sto nam nije direktor, steta sto je politika umesala prste i sto nam to "neko iz mase" kroji sudbinu. HVALA VAM DIREKTORE MARKO GRGUROVICU!!!
  • Nenoslava

    23.07.2014 11:53
    Eh, ta politika!
    Tako je to kada se politicki postavljaju vazni ljudi u velikim firmama. Ovaj sad direktor strepi dal ce ga njegovi iz partije smeniti, nista drugo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti