Hit u gradu - zdrava salata u teglama za poneti

Potpuno neočekivana kombinacija hrane i dizajna od nedavno se pojavila na tržištu Novog Sada.

Reč je o radnji Tegla’s, smeštenoj na Limanu 3 (iza Park sitija), koja Novosađanima nudi jedinstvenu ponudu kada je u pitanju zdrav i ukusan obrok. Vlasnici, Ivana i Vladimir Elesin su sve sami osmislili, od unikatnog dizajna do recepata, a u ponudi je 10 različitih kombinacija salata.

- Salate u teglama su postojale i pre nas samo što su ljudi sami morali da ih prave. U današnje vreme zaposleni nemaju baš puno vremena za kuhinju, niti ima baš puno toga što neko može kupiti za klopu, a da pritom bude zadovoljan sa onim što unosi u organizam. Mnogima je dosadilo da stalno  jedu iste stvari - peciva, burek ili sendviče i oni žele nešto zdravo i drugačije - priča za 021 osnivač Tegla’s-a Vladimir Elesin.

Salate u teglama su specifične po mnogo čemu. - Sama tehnologija pakovanja omogućava dugotrajnost jer sastojci ostaju neizmešani do momenta dok se ne nađu na tanjiru. Na taj način omogućavamo ljudima da u svom frižideru mogu držati svežu salatu i po više dana. Recepture i nazivi su vlasništvo naše kuće i predstavljaju nešto što se može probati samo kod nas - kaže Vladimir.

On dodaje da Tegla’s predstavlja zdraviji fast food jer je politika kuće da sve namirnice moraju biti proverene i sveže te da im se zna poreklo.

- Sve umake pravimo sami, a trudimo se da koristimo sveže začine jer su oni neuporedivo bolji i zdraviji od sušenih. Takođe, trudimo se da uzimamo samo najkvalitetniju robu i na taj način našim kupcima obezbedimo vrhunski kvalitet. Džaba je nešto lepo ako nije ukusno. A da bi bilo ukusno, moraš imati kvalitet i tog kvaliteta biti dosledan. To je jedini način da uspeš i oko toga nema kompromisa.

Inače, u Tegla’s planiraju da ponudu uskoro dopune sa još par salata sa "zimskim ukusima", ali i sa nečim malo pikantnijim. Takođe, intenzivno se radi na nekim slatkišima koji će biti zdravi i ukusni, bez šećera ili veštačkih zaslađivača.

Tegla’s radi svakog dana, adresa je Narodnog fronta 25. Dostava se može poručiti pozivom na broj 069/1-TEGLAS ili na 069/1-834-527.

Kako izgledaju ovi jedinstveni i ukusni proizvodi možete videti na sajtu teglas.rs ili na fejsbuk stranici "teglasns".

  • 26.09.2015 17:00
    novosađanka
    Nije uopšte skupo samo zelena salata u ovo doba godine košta 150 dinara ,a i u mcdonaldsu je hrana preskupa a pritom nezdrava.Ovo nije doručak nego ručak po meni, ja za doručak pojedem voće ili musli
  • mrva

    10.09.2014 21:02
    @Nshappy
    kamo srece da vise dobrih stvari prekopiramo i primenimo! Sta fali ako je neko video ideju "napolju" pa je prilagodio i implementirao ovde? Svaka cast samo napred.

    nisu mi ni jasni ovi sa komentarima tipa "skupo je to za obican narod". Pa ok, mozda je mnogima skupo, nekima nije, oni kojima je skupo neka jedu jeftinije; je l mozda nema dovoljno pekara??? zasto kritika prema stvarima koje su dobre i unose neko sarenilo i izbor u ovaj grad? Ko hoce neka proba, ko nece ne mora, jako jednostavno. Ali kada ne postoji onda svakako nemas priliku da nesto novo probas.

    BTW, kaze se "rupa na saksiji"
  • ns

    10.09.2014 16:31
    meni nije problem što su 350-400din ionako nisam redovan na doručku pa bi mogao ponekad, al' brate ladno iz tegle da jedem ko da su restrikcije opet i nema struje da se spremi obrok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti