Obnova Beogradske kapije još čeka na novac

Za sada nije poznato kada će biti nastavljena obnova Beogradske kapije koja stoji mesecima, saznaje 021.rs.
Za sada nije poznato kada će biti nastavljena obnova Beogradske kapije koja stoji mesecima, saznaje 021.rs.

U JP Poslovni prostor navode da je za završetak radova neophodno još 10 miliona dinara koje treba da stignu iz Republike, jer je taj novac obezbeđen u republičkom budžetu prilikom rebalansa u oktobru i samo se čeka na transfer sredstava.

Podsetimo, obnova Beogradske kapije je počela septembra 2013. godine, više od godinu i po dana od kako su građani glasali da Banka Inteza dodeli 10.000.000 za njenu obnovu i potpisivanja ugovora sa gradom o zajedničkom ulaganju. Uz višemesečna kašnjenja u radovima, do sada je u obnovu uloženo skoro 25 miliona dinara (Grad i Pokrajina su donirali po 7,5 miliona dinara).

Do sada su odrađeni poslovi na hidroizolaciji, čišćenju kapije sa beogradske strane, urađena je potpuna rekonstrukcija fasada sa novosadske strane, kao i uređivanje pešačkih prolaza. Sa dodatnih 10 miliona dinara će se raditi kameni deo fasade sa beogradske strane i završiti rekonstrukcija kolskih i pešačkih prolaza.

Informaciju o tome dokle se stiglo sa rekonstrukcijom fasade Poslovni prostor će dostaviti i svim odbornicima u vidu odgovora na odborničko pitanje odbornice LSV-a Milice Vlaisavljević. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • Mislim

    21.11.2014 12:54
    da je
    Novac otišao na Karađorđa.
  • Postavite

    21.11.2014 12:53
    pitanje
    Pitajte Treću Srbiju zašto se kasni, ili samo spomenom njihovog imena odnosno umešanosti sve vam je jasno.
  • Građanin

    21.11.2014 10:47
    koliko?
    Koliko koštaju postavljene skele već mesecima iako nema radova? To je pitanje koje biste mogli da postavite nadležnima vi drugari sa 021.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti