"Tamburica fest" od utorka na Tvrđavi i u centru

Ovogodišnji, deveti po redu "Tamburica fest", održaće se od 21. do 25. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi, a propratni događaji biće organizovani po celom gradu.

Najveća smotra tamburaša imala je poseban uvod jer je na platou ispred sata na Tvrđavi snimljen promotivni televizijski spot kao podrška gradu u kandidaturi za kulturnu prestonicu Evrope 2021. godine. Tom prilikom je uz više od stotinu tamburaša i vokale 100 članova mešovitog hora nastupilo i 50 plesnih parova i folkloraša.

"Simbolično počinjemo sa festivalskim dešavanjima upravo na "Svetski dan muzike", 21. juna, kada u 18:30 časova kreće "tamburaška promenada", defile Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom i u Katoličkoj porti 15 domaćih orkestara koji će muzicirati sve do 23 časa. Jednako tako biće i druge festivalske večeri, 22. juna, a u četvrtak, 23. juna, programi će se dešavati na Trgu slobode. Najpre, oko 17 časove kreće "Tamburaška fijakerijada" novosadskim bulevarima i ulicama, a u 19 časova nastupaju orkestri Vase Jovanovića i "Mesečina" uz koncert Đorđa Čavića", rekao je Jovan Pejčić, direktor festivala.

Ljubitelji tamburice imaće priliku da na delu vide 10 orkestara iz sedam zemalja u takmičarskom delu, dok će u revijalnom delu nastupiti 15 domaćih orkestara, kao i legendarni Zvonko Bogdan i mnogi drugi.

U okviru ovogodišnjeg festivala tradicionalno će se održati i saziv likovne kolonije "Tamburica fest", deveti po redu na kojem učestvuje devet likovnih umetnika. Svoje radove na terasi likovnog kruga na Petrovaradinskoj tvrđavi u petak, 24. juna u 20 časova predstaviće Janoš Mesaroš, Branka Stojsavljević, Slobodan Miljević, Silvija Jelačić, Kolja Obrovski, Saša Dobrić, Igor Cvejanović, Slobodan Bajić i Borivoj Popržan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič