Medijska pismenost i medijska kultura 15. maja u Medija centru Vojvodine

Razgovor na temu "Medijska pismenost i medijska kultura" održaće se u ponedeljak, 15. maja u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3/1) u 12 časova.
To će biti prvi u seriji razgovora koje organizuju IP Clio i Pokret Novi optimizam pod nazivom Mediji i Novi optimizam, a u okviru obeležavanja dvadeset godina postojanja edicije Multimedia. Razgovori će biti realizovani u deset gradova Srbije (Novi Sad, Niš, Novi Pazar, Subotica, Užice, Vršac, Kragujevac, Vranje, Šabac, Zaječar).
 
Teme koje će biti predmet razgovora biće: značaj medijske pismenosti za kvalitetno novinarstvo; ko je odgovoran za medijsko opismenjavanje (država, škola, fakulteti, ustanove kulture, mediji…); razvoj medijske pismenosti među novinarima; značaj istraživanja (fact checking), odabir i provera izvora; uloga javnog servisa u obrazovanju građana; medijska manipulacija; kako tehnologija određuje stepen pismenosti; medijska pismenost u dobu građanskog novinarstva; medijska pismenost u obrazovnom sistemu u Srbiji – za i protiv, neformalni oblici medijskog opismenjavanja…
 
Moderator je Nedim Sejdinović, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine, novinar, književnik i esejista, urednik portala Autonomija.info i izdavačke kuće "Cenzura".
 
Sagovornici su Maja Vukadinović –  kulturolog i analitičar medija, Dubravka Valić Nedeljković –  profesorka Medijskih studija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Dejan Pralica – šef Odseka za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Gordana Nonin – novinarka lista Danas, u uvodničarka: Milena Dragićević-Šešić –  profesorka Menadžmenta u kulturi i Teorije medija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu
 
Ove godine navršava se 20 godina pisustva edicije Multimedia, izdavačkog preduzeća Clio, u stručnoj i široj javnosti. Nedavno, na 23. međunarodnom salonu knjiga u Novom Sadu, uručeno je i poslednje u nizu priznanja – Povelja Novosadskog sajma za dvadesetogodišnjicu uspešne aktvinosti što je četvrto priznanje dosadašnjem uredničkom konceptu i aktivnostima.
 
Serija razgovora pod nazivom Mediji i Novi optimizam imaće za cilj da otvori javnu debatu o društvenom statusu i uticaju savremenih medija, medijskoj kulturi, profesionalnom položaju novinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".