Buvljak, Bistrionica i Pisalište 19. juna u CK13

U ponedeljak, 19. juna od 18 časova u Omladinskom centru CK13 održaće se tri događaja: Buvljak, Bistrionica i Pisalište.
Satnica:
 
18h Žur buvljak
18.30 Bistrionica na temu "Šta čitate?"
20h "Open mic" – učestvuju polaznici Pisališta i dobrovoljci iz publike
 
Infoteka CK13 je alternativna biblioteka sa velikim brojem knjiga koje se teže nalaze u drugim bibliotekama. Knjige iz Infoteke možete čitati u Crnoj kući, ali ih možete i iznajmiti i čitati kod vaše kuće. Infoteka poseduje blizu 1000 knjiga, časopisa i fanzina, kao i računar sa brzim internetom.
 
U hodniku između Infoteke i Otvorene kuhinje CK13 nalazi se Besplatna radnja. U njoj se čuvaju stvari koje se jednom mesečnom iznose u klub ili dvorište Crne kuće na događaju nazvanom Žur buvljak, koji postoji već dve i po godine. Ukoliko imate bilo šta što vam više ne treba, a nekome može da zatreba, donesite na Žur buvljak. Ovoga puta je poseban akcenat na knjigama. Isto tako, šta god vam se svidi na Žur buvljaku, možete poneti sa sobom. Na Žur buvljaku je novac bezvredan.
 
Bistrionica je interaktivni govorni program, pokrenut početkom ove godine od strane Infotekinih volontera. Zamišljena je kao prostor u kojem se slobodno diskutuje o temama od važnosti za društvo, na otvoren način uz poštovanje kulture dijaloga, a prevashodni cilj je razmena mišljenja. Ovoga puta je na redu nešto lakša temu pred letnji raspust, a ona glasi: “Šta čitate?”
 
Pisalište je besplatna radionica kreativnog pisanja koja se već godinu i po dana održava u CK13. Dinamika okupljanja je jednom mesečno, sa povremenim vanrednim okupljanjima poput ovog. Pisalište je namenjeno svima koji nalaze zadovoljstvo u činu pisanja i kroz njega je do sada prošlo na desetine ljudi raznih generacija koji pišu sjajne pesme i priče, a neke od njih ćete moći da čujete već u ponedeljak. Kako se radi o otvorenom programu, svi prisutni koji to budu želeli, takođe će moći da se late mikrofona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič