VIDEO: Projekcija filma "Maestro" u sredu u Muzeju Vojvodine

Film "Maestro" biće prikazan u sredu, 19. jula u Kino sali Muzeja Vojvodine.
Projekcija će početi u 19 časova.
 
Godina proizvodnje: 2015.
Dužina: 54 minuta
 
Producent: Milan P. Kićevac
Režija: Boško Milosavljević
Montaža: Goran Mijić
Direktor fotografije: Dušan Petković
Scenario: Milica Živanović
Dizajn zvuka: Marko Vučković
 
Sinopsis:
 
Film "Maestro" sniman je tokom 2014. godine, a režirao ga je Boško Milosavljević. Producent je Milan Kićevac, direktor fotografije Dušan   Petrović, a montažer Goran Mijić. Kompozitor je Vladimir Tubić, animacije potpisuju Saša Knežević i Davor Kronja, a izvršni producent je Nikola Drobnjaković. Pred publikom je gotovo nepoznata priča o ruskom umetniku koji je u mladosti sarađivao sa Stanislavskim, Nemirovič-Dančenkom i Mejerholjdom; kao emigrant i nepomirljivi neprijatelj komunizma, 1920. godine, bežeći od boljševika, ovaj briljantni umetnik dolazi na naše prostore...i postaje nezaobilazan deo srpske pozorišne istorije. Njegovi učenici bili su neki od najznačajnijih reditelja i glumaca sa ovih prostora. A kao mlade glumice, sa njim su sarađivale i Mira Banjac i Renata Ulmanski. Ovo su njihova sećanja. Narator je   Miloš Biković, a Rakitinove citate izgovara Milan Caci Mihajlović.
 
  • 123

    17.07.2017 15:32
    A ime umetnika je...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič