Benefit žurka za oslikavanje Remedovog murala

Benefit žurka za mural francuskog umetnika Remeda, čije je delo "Jedina istina" prekrečeno u martu ove godine, održaće se u petak, 8. septembra u klubu Suburbia.
Tom prilikom biće organizovane svirke brojnih umetnika. Veče će početi nastupom švedskog muzičara Joakima Hansona, a zatim će nastupiti novosadski bend Killo Killo Banda uz Dip Stedi. Osim njih, nastupiće i DJ Mouse, ali i DJ BoBadu. 
 
Novi Remedov mural biće oslikan na zidu alternativnog kulturnog centra LAB. 
 
"Remed će imati potpunu slobodu da svojim novim muralom odgovori ili ne odgovori na cenzurisanje njegovog dela "The Only Truth", murala koji je devet godina tiho i mirno budio svest svih onih koji su to delo voleli i zbog kojeg su, na kraju krajeva, osetili revolt kad je uništen", navodi se u pozivu na događaj.
 
Podsetimo da je 021 prvi javio da će se francuski umetnik vratiti u Novi Sad kako bi oslikao novi mural, o čemu možete čitati OVDE.
 
Ulaz na žurku koju organizuje Lančana reakcija koštaće 200 dinara, a o događaj više na ovom LINKU.
  • NS

    05.09.2017 14:50
    verska inspiracija
    Remed je umetnik, koji iako rođen u Francuskoj, glavnu inspiraciju uzima iz islamske umetnosti, posebno Maroka u kojem je dugi niz godina živeo. Većina dela je inspirisana islamskom kaligrafijom, a u Maroku ne slika dvoglave crne ptice. Za sebe sam kaže da glavnu inspiraciju nalazi u islamskoj umetnosti. Time je sve rečeno.
    http://remed.es/art/
  • aleksandra

    04.09.2017 12:21
    Vidimo svi po ovom komentaru da se ljudi zaista iskreno plaše onog što ne poznaju i to iskazuju agresijom. Kad si još i svestan toga pa uhvatiš sebe da tako razmišljaš i prekineš, a ovako kad si primitivan...
  • Tata Ikun

    03.09.2017 14:48
    Remed i ostala gore navedena satanistička ekipa neka se ispali iz Novog Sada, neka sebi kući crtaju murale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič