"Demolition group" u nedelju u Novom Sadu, predgrupa "Pergament"

Slovenački bend "Demolition group" sviraće pred novosadskom publikom u nedelju 22. oktobra u klubu "Firchie think tank studio", u okviru mini turneje po Srbiji.

"Demolition group" pripada slovenačkoj alter-underground sceni, a publici će predstaviti novi singl "Strah" kao najavu novog albuma, prvog posle skoro dve decenije.

Najprepoznatljivija figura u bendu je pevač Goran Šalamon, koji sa svojom iskrivljenom i neuobičajnom poetikom daje grupi poseban pečat.

- Klubovi i žive svirke su uvek bili organsko i prirodno okruženje benda. Odsvirati koncert publici koja nas dosad nije slušala i pokušati preneti poruku i energiju žive svirke potpuno novim ljudima je nešto što nas motiviše. Izlazak pred srpsku publiku prvi put posle skoro tri decenije je veliki izazov za grupu koja očekuje da će svojom energijom uveriti slušaoce u iskrenost njihovog viđenja rokenrola i za godinu dana se ponovo vratiti - kaže Šalamon.

Kao specijalni gost - domaćin, nastupiće "Pergament", jedan od najpoznatijih hard rock bendova sa ovih prostora, istovremeno i rodonačelnici progressive heavy metal zvuka na ex-Yu sceni. Nakon tačno 30 godina od osnivanja, publika će imati priliku da se uveri u verodostojnost bezgranične muzičke kreacije koja je uvek krasila repertoar ovoga benda.

Svirka u klubu "Firchie think tank studio" koji se nalazi u Kineskoj četvrti počinje u nedelju u 22h.

Inače, tokom mini turneje po Srbiji, "Demolition group" će svirati u još tri grada:

- četvrtak 19. oktobar, Beograd, klub "Garaža"
- petak 20. oktobar, Požarevac, "KB" klub
- subota 21. oktobar, Subotica, klub "Mladost"

  • Alex

    18.10.2017 13:28
    Pergament live
    Excellent - possessing outstanding quality !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".