Nastup plesne trupe Par Terre sutra u Fabrici

Plesna trupa Par Terre iz Francuske nastupiće u ponedeljak, 23. oktobra u Studentskom kulturnom centru Novi Sad.
Trupa će izvesti koreografiju "Autarcie", koreografkinje An Engujen.  
  
"Autarcie" je strateška igra u kojoj se, tokom 50 minuta, četiri plesačice prepuštaju neobuzdanom ritualu, između plesa i slobodne improvizacije. Koristeći se različitim plesnim stilovima poput brejk densa, popinga i waakinga, kao apstraktnim rečnikom, a svaka plesačica ističe sopstvenu ličnost na podijumu, upuštajući se u istraživanje prostora u potrazi za sopstvenom teritorijom, savezništvima i hijerarhijama.
 
Ulaznice za ovu predstavu savremenog plesa koštaju 300 dinara, a mogu se kupiti na biletarnici SKCNS Fabrike na veče izvođenja predstave. 
 
Tokom boravka u Novom Sadu, članice trupe Par Terre održaće i radionicu za plesače iz Novog Sada, u saradnji sa Plesnim udruženjem Groove.
 
Gostovanje trupe Par Terre predstavlja nastavak tradicionalne saradnje Francuskog instituta u Srbiji i Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, a njihov nastup realizuje se uz podršku programa Teatroskop u okviru projekta FranceDanse Orient-Express. Program Teatroskop pokrenuli su Francuski institut, Ministarstvo kulture Republike Francuske i Ministarstvo za evropske i spoljne poslove Republike Francuske.
 
Nastup počinje u 20 časova.
 
Za više informacija: www.institutfrancais-novisad.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič