O prekograničnoj saradnji na Balkanu u ponedeljak u Skupštini APV

Međunarodna konferencija "Nove mogućnosti u prekograničnoj saradnji na Balkanu" održaće se u ponedeljak, 20. novembra u Skupštinskoj sali AP Vojvodine.
Konferencija je fokusirana na temu pravne pristupačnosti Srbije kao dela Evropske grupacije za teritorijalnu saradnju (EGTC) i Grupacije za evropsku saradnju (ECG).
 
Organizuje se na inicijativu Centralnoevropske službe za prekogranične inicijative na Balkanu, u saradnji sa Ministarstvom pravde Mađarske, Parlamentom Autonomne pokrajine Vojvodine, uključujući Savet Evrope, Asocijaciju evropskih pograničnih regiona (AEBR) i nadležne institucije iz Srbije.
 
Konferenciju će otvoriti István Pásztor, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Hajnalka Juhász, šef kabineta ministra u Ministarstvu pravosuđa Mađarske i Slobodan Vukčević, načelnik odeljenja za susedne zemlje u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije.
 
Na konferenciji se očekuje prisustvo oko 130 učesnika i diskutovaće se o sledećim temama: evropski okvir prekogranične saradnje, primeri institucionalizovane prekogranične saradnje i pravna pristupačnost – učešće Srbije u EGTC-u i ECG-u.
 
Na konferenciji će biti obezbeđen simultani prevod srpski-engleski- mađarski.
 
Počinje u 10 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič