Klapa "Cambi" 16. decembra u Sinagogi

Klapa "Cambi" iz Splita nastupiće u subotu, 16. decembra u Sinagogi.
Klapa "Cambi" 16. decembra u Sinagogi
Foto: 021
Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svetu klapske muzike. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, rasprodani nastupi te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnom nivou klapskog izvođenja i odličnom prijemu kod publike.
Članovi ovog sastava su: dva akademska muzičara, profesor kineziologije, lekar, dipl.inženjer računarstva, građevinarstva, dva vlasnika privatnih firmi, profesori bologije i hemije...a iznad svega oni su ljudi privrženi porodici. I muzici.
 
Priča o klapi "Cambi" započela je njenim osnivanjem 1986. godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potiče od splitske plemićke porodice Cambi koja je imala svoje posede na području cele Dalmacije. Klapa od 2007. godine deluje sa sedištem u Splitu.
 
Jedna je od najpopularnijih i najnagrađivanijih dalmatinskih klapa. Klapa "Cambi" iz Splita je nekoliko puta zaredom pobeđivala na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i u Kaštelima. Posle toga trijumfovali su na međunarodnom festivalu horova u Veroni. Zaslužno su jedini nosioci znamenite nagrade "Porin". 
 
Koncert će početi u 20 časova.
 
Ulaznice za koncert mogu se nabaviti preko Muzičke omladine Novog Sada, direktno u njihovim prostorijama, preko njihove prodajne on lajn mreže ili dva sata pre početka koncerta, na ulazu u Sinagogu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič