Predstava "Fama o biciklistima" u sredu u Novosadskom pozorištu

Predstava "Fama o biciklistima" po romanu Svetislava Basare, biće izvedena u sredu, 10. januara u maloj sali Novosadskog pozorišta.
Reditelj: Robert Lenard
 
O čemu je "Fama o biciklistima"?
 
"Nije više Jugoslavija u raspadu, kao pre trideset godina, nego ceo svet. Pre svega Evropa. No teorije zavere su aktuelnije nego ikad: od CIA-a do KGB-a, od Jevreja do HAARP-a, od islamskih terorista do futbalskih huligana … Tu je i misteriozna teritorija biciklizma, sa svojim poimanjem vremena i prostora, snova i psihoanalize. Vavilonska kula Velike ludnice nije više san, već je java. U njoj se nalaze šizoidni stanovnici našeg sveta koji plešu i pevaju kao da je sve u redu a kula je već uveliko razdrmana, na samoj ivici raspada. U ovoj ludnici, koja nije samo izgrađena, već i funkcioniše savršeno u svojim imbecilnim mehanizmima, propada pravilo da je jednooki kralj među slepcima. Ovde je slepilo najdragocenija ljudska osobina. Krimić i filozofska predstava, mjuzikl i pshijatrijska dijagnoza ‒ tako će izgledati adaptacija kultnog romana."
 
Ko je ko u predstavi?
 
Dr Herbert Majer ‒ Daniel Husta
Kralj Karlo Ružni ‒ Arpad Mesaroš
Majordom Grosman ‒ Daniel Gomboš
Sigmund Frojd ‒ Emina Elor
Ernest M. ‒ Aron Silađi, s. a.
Herta Majer ‒ Terezia Figura
Šerlok Holms ‒ Agota Ferenc
Votson ‒ Gabor Pongo
Jozef Kovalski ‒ Bence Salai, s. a.
 
Predstava će početi u 19 časova.
 
Karte se mogu kupiti radnim danima od 10 do 12 časova i na dan predstave od 17 do 19 časova na blagajni pozorišta, odnosno, mogu se rezervisati na broj telefona 021/657-2526.
  • Bio

    08.01.2018 09:07
    Super je. Treba je videti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".