Veliki Salon vina danas i sutra u hotelu Park

Osamdeset izlagača iz Srbije, Italije, Francuske, Turske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja ponudiće svoja vina na degustaciju posetiocima prvog velikog Salon vina u Novom Sadu, koji će biti održan 20. i 21. aprila u hotelu Park.
Veliki Salon vina danas i sutra u hotelu Park
Foto: 021
Najavljena je vrhunska vinska fešta, koja će okupiti najvažnje aktere domaće i regionalne vinske scene, uz goste iz celog sveta. Pored vinara, tu će biti i proizvođači finih sireva, maslinovih ulja i delikatesa, a posetioci će moći da prisustvuju i radionicama i masterklasovima koje će voditi poznata domaća i svetska imena iz vinskog sveta.
 
Najveća zvezda svakako je Rod Smit, nosilac titule Master of Wine, koji dolazi pravo iz Provanse i koji će govoriti o šardoneu, najrasprostranjenijoj vinskoj sorti koja je popularna i u Srbiji. Gospodin Smit će publiku voditi kroz stilove šardonea iz najpoznatijih regija sveta, poredeći ih sa srpskim vinima na uporednoj degustaciji. Pored njega, masterklas o retkim francuskim sortama održaće Pol Demolenor iz internacionalne organizacije Wine Mosaic, pa će ovo biti prilika da se u Srbiji probaju vina kakva nikada ranije nisu.
 
Predavanje o vinima iz Tokaja održaće ekspert Zoltan Đerfi iz Mađarske, dok će o porto i suva vina iz regije Duro predstaviti Žoao Alfonso, direktor portugalske vinarije Pocas Junior. Sprema se i veliki masterklas o grašcu koji će voditi Saša Špiranec, najpriznatiji vinski stručnjak u Hrvatskoj, zajedno sa domaćim vinskim kritičarem Igorom Lukovićem.
 
Raskoš srpskih tamjanika predstaviće publicista Tomislav Ivanović, dok će na panel diskusija o izgradnji identiteta vinske regije, uz goste iz inostranstva i moderatora Zlatka Živanića, govoriti Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu i Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine. Radionicu o čašama vodiće stručnjaci iz kompanije Riedel, a biće tu i niz drugih degustacija i prezentacija na kojima će se predstaviti vinarije, ali i predavači, novinari i somelijeri iz Srbije i regiona. Komplatan program masterklasova i radionica, sa formularom za prijavljivanje dostupan je na sajtu novosadskog Salona vina.
 
Novosadski salon vina koncipiran je tako da ljubiteljima vina, ugostiteljima, somelijerima i vinskim profesionalcima otvori prostor da se na najbolji način upoznaju sa aktuelnom produkcijom i ponudom na domaćem tržištu, pa će se zato na jednom mestu okupiti vinari i vinski profesionalci koji se bave prodajom vina ili vinskom kulturom uopšte. Organizaciju Salona vina u Novom Sadu potpisuju Wine Identity inicijativa, magazin Vino & Fino, kao i Udruženje somelijera Vojvodine, a osim ugostitelja i trgovaca vinom, tu će biti i ljubitelji vina, domaći i strani vinski novinari, edukatori, enolozi...
 
Ulaznice za Salon koštaju 1.000 dinara po danu, a u prodaju će biti puštene preko servisa Gigstix, a biće moguće nabaviti ih i na samom ulazu u hotel Park tokom održavanja manifestacije. Detaljnije informacije mogu se dobiti putem mejla salonvinans@gmail.com, na sajtu www.salonvina.rs ili putem telefona 060/05-01-534.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".