Predstava "The blue elephant" Egipatskog modernog plesnog teatra u utorak u SNP-u

Egipatski moderni plesni teatar sa plesnom predstavom "The blue elephant", nastupiće u utorak, 31. jula na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.
U pitanju je deo programa kojim se u Srbiji obeležava "Mesec egipatske kulture" povodom 110 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije. 
 
Predstava "The blue elephant" je nastala 2014. godine i zasnovana na istoimenom romanu koji je godinu dana nakon izlaska postao najprodavaniji roman na Međunarodnom sajmu knjiga u Kairu 2013. godine. Autor romana Ahmed Murad, je mladi pisac koji veoma privlači pažnju publike i kritike. Murad je uspeo da svojim delima podstakne čitanje kod mladih. Roman je pun snova i vizija koje podstiču čitaoca da oslobodi maštu, da otkrije svoju istinu.
 
Predstava će početi u 20 časova. Ulaz je slobodan, a ulaznice će moći da se podignu na Biletarnici Srpskog narodnog pozorišta, na dan izvođenja predstave, od 17 časova do početka predstave.
 
Egipatski moderni plesni teatar, osnovan 1993. godine u Egipatskoj operi iz Kaira, prvi je takve vrste u arapskom svetu i postigao je veliki uspeh u ispitivanju umetnosti u Egiptu, arapskoj i drugim civilizacijama. Ovaj plesni teatar, sa više od 26 nastupa i učešća na međunarodnim festivalima, predstavio se u mnogim evropskim zemljama, SAD, Kini, Koreji i arapskim zemljama, ali i na scenama najprestižnijih pozorišta i internacionalnih opera: Frankfurt Opera, Opera u Pekingu, Teatro Karinjano u Torinu... Više puta je osvajao nagrade od kojih je najznačajnija ITI međunarodno priznanje, Nemačka...
 
Monadel Antar, mladi umetnik i koreograf, postao je umetnički direktor i koreograf kompanije. U skladu sa svojom novom vizijom i stilom, umetnička aktivnost kompanije se fokusira na različite žanrove evropskog modernog plesa i oslobađa se tradicionalnih pozorišnih stega radi postizanja međunarodnih modernih plesnih standarda.
  • Juliška

    01.08.2018 14:02
    Grad nekulturnih političara..
    ...i nekulturnih radnika u kulturi.Posebno bi istakla kao primer nekulture direktora i ostalih rukovodilaca SNP, koji su dozvolili da oni koji su bili zainteresovani za nastup Egipatskog modernog plesnog teatra iz Kaira ( a bilo nas je stotinak ) čeka na vrućini i po pola sata, da bi saznali da ima karata, ali ne za obične ljude, već za političare i njihove pristaše.Vrata Pozorišta su se otvorila tačno u 17 h , ali sve karte su bile unapred kovertirane za pokrajinske i gradske funkcionere.Razočarano smo se razišli, ispali smo naivni, kao da nismo znali
    da je političarima sve dostupno i to besplatno.Još uvek ne mogu da poverujem u ovu gramzivost. Svega su gladni. Samo ne znam zašto je trebalo nedeljama najavljivati ovu predstavu, ako se znalo da će to biti žurka zatvorenog tipa.Teši me jedino da ćemo za dve godine naglo postati "Grad kulture", i sve će biti mnogo drugačije i bolje.
  • Alex

    01.08.2018 10:04
    "Besplatan"
    Veoma neprijatno iznenadjenje me je sacekalo juce na blagajni kad sam pitao za karte. Naime posto je Pokrajina pokrovitelj i organizator ovog dogadjaja, sve karte je podelila jos odavno i nije bilo karata za obicne ljude koji su zeleli da dodju. Zasto onda lepo nije napisano da je koncert zatvorenog tipa za politicki "podobne" a ne velikim slovima "BESPLATAN KONCERT". Najvise me je zabolelo sto verovatno pola tih ljudi kojima su podeljene ulaznice ni ne znaju o cemu se radi...ali dobro je biti vidjen... Hvala Pokrajini na ovom divnom gestu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič