RHMZ upozorava: Tropske vrućine narednih dana

RHMZ je izdao upozorenje na visoke temperature od petka, 23. juna do srede, 28. juna. Temperature će biti od 33 do 37 stepeni Celzijusa, samo će u ponedeljak biti svežije.
RHMZ upozorava: Tropske vrućine narednih dana
Foto: Pixabay
U Novom Sadu u petak sunčano i tropski toplo. Kasnije posle podne i uveče očekuje se jači razvoj oblačnosti, a biće uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom i za grmljavinske oluje. Duvaće slab do umeren, povremeno i pojačan zapadni i jugozapadni vetar, krajem dana u skretanju na severozapadni. 
 
Minimalna temperatura 18°C, maksimalna dnevna 35°C. 
 
U subotu sunčano i veoma toplo, samo se posle podne na jugozapadu ponegde očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 31 do 35°C. U nedelju sunčano i tropski toplo. Maksimalna temperatura od 32 do 38°C. Posle podne u severnim i zapadnim, a krajem dana, tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za jače grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrovima i obilnim pljuskovima. 
 
U ponedeljak promenljivo oblačno i malo svežije, ali i dalje toplo i veoma sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ponegde i sa grmljavinskim olujama. Maksimalna temperatura od 28 stepeni na severu do 34°C na istoku i jugoistoku. U utorak i sredu pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 33 do 37 stepeni. U sredu posle podne na severu, uveče i noću u svim krajevima osveženje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od četvrtka promenljivo i malo svežije.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vreme