Košarkaši Španije sa pola koša razlike do bronze

Košarkaška reprezentacija Španije osvojila je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je pobedila Australiju sa 89:88.

Španiju je do pobede predvodio Pau Gasol sa 31 poenom, 11 skokova, dve asistencije i jednom blokadom. Nikola Mirotić postigao je 14 poena, Serhio Rodriges 11, a poen manje Rudi Fernandes.

U ekipi Australije najefikasniji je bio Peti Mils sa 30 poena, a Dejvid Andersen postigao je 15.

Španija je tako osvojila četvrtu olimpijsku medalju, prvu bronzanu, pošto je prethodno osvajala srebrne (1984, 2008, 2012).

Australija je 14 puta učestvovala na Olimpijskim igrama i još nema nijednu medalju, a četiri puta je gubila u utakmici za bronzu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016