Prodao medalju iz Rija za pomoć bolesnom dečaku

Poljski atletičar Pjotr Malačovski objavio je na fejsbuku da prodaje srebrnu medalju koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kako bi pomogao u lečenju trogodišnjeg dečaka.

Malačovski je na Igrama u Riju zauzeo drugo mesto u bacanju diska, a odličje koje je osvojio odlučio je da proda kako bi trogodišnjem Oleku Šimankomu pomogao u borbi protiv retinoblastoma, vrste raka oka.

On je na Fejsbuku napisao da su njegovi rođaci Dominika i Sebastijan Kulčik, jedni od najbogatijih Poljaka, pokazali nameru da kupe srebrnu medalju koju je stavio na aukciju kako bi se obezbedio novac za lečenje Oleka. Malačovski nije objavio za koliko će medalja biti prodata, ali je naveo da je suma od 130.000 dolara obezbeđena.

"Moja srebrna medalja danas vredi mnogo više nego pre nedelju dana kada sam je osvojio", napisao je Malačovski na Fejsbuku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016