ZOI: Svečano podignuta zastava Srbije u Pjongčangu

U Olimpijskom selu u Pjongčangu danas je podignuta zastava Srbije, čime je na simboličan način domaćin Igara poželeo dobrodošlicu srpskom timu.
Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi tima Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. 
 
Ceremoniji podizanja zastave Srbije prisustvovao je i predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Medjunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović, saopštio je OKS.
 
"Svesni činjenice da Srbija nema tradiciju u zimskim sportovima, a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama mi želimo samo jedno da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe tog dana", rekao je Maljković.
 
Ceremonija svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara, kojoj će u ime Vlade Srbije prisustvovati ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, biće održana sutra u podne po srednjeevropskom vremenu.
 
Prvi nastup sportista Srbije će biti u nedelju, 11. februara, kada će Marko Vukičević i Marko Stevović startovati u spustu u 11 sati po lokalnom vremenu, odnosno u tri sata iza ponoći po vremenu u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.