VIDEO: Vojvodina ne staje, matiran i Partizan u Beogradu

Fudbaleri Vojvodine nastavljaju sa odličnim partijama ove sezone, a u derbiju 3. kola Superlige savladali su Partizan na gostovanju rezultatom 3:1.

Pred oko 7.000 gledalaca na stadionu u Humskoj, strelci za crveno-bele bili su Meleg (6), Paločević (28) i Trifunović (75), a za crno-bele Božinov (63).

Vojvodina je povela već u prvom ozbiljnijem napadu. Posle dobre akcije u kojoj su učestvovali Trujić i Mićić, lopta je došla do Paločevića, ovaj je uposlio Melega koji je uspeo da se odlično snađe u šesnaestercu crno-belih i lobom zatrese mrežu domaćih.

Partizan je najbolju priliku za izjednačenje imao posle svega nekoliko minuta, ali je Božinov iz dobre pozicije pogodio stativu.

Ipak, inicijativa domaćeg tima bila je jalova, a Vojvodina do drugog gola stiže u 28. minutu. Meleg je u polukontri doturio loptu do Paločevića, a on je šutirao sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane u suprotni ugao Šaranova.

Novosađani su do kraja poluvremena imali još nekoliko dobrih prilika, a najbolje Meleg i Trujić u samoj završnici.

Najpre je nakon dobre lopte sa desne strane Vulićević u poslednjem momentu izblokirao kapitena Vojvodine, dok je nešto kasnije Trujić bio sam ispred Šaranova, ali je šutirao pravo u golmana Partizana. Prethodno su i crno-beli bili u dobroj šanci, ali je udarac Božinova zaustavio Kordić.

U nastavku meča, Partizan prvu pravu priliku pretvara u pogodak u 63. minuti. Dugo je trajao napad domaćih, Vulićević je poslao loptu na pet metara koja je došla do Božinova, a on je neometan glavom savladao Kordića.

Tri minuta kasnije, Vojvodina je ponovo mogla da povisi prednost, a u sjajnoj šansi se našao rezervista Trifunović nakon proigravanja Melega. Ali, iako je zaobišao Šaranova, sa sedam metara promašio je prazan gol.

Ipak, isti igrač se iskupio za ovaj promašaj u 75. minuti. Na asistenciju Trujića, on je u situaciji jedan na jedan lagano savladao Šaranova.

Od starta sezone Vojvodina je odigrala osam mečeva i zabeležila šest pobeda i dva remija. Ekipa Nenada Lalatovića trenutno igra na dva fronta, a s obzirom na rezultate i motivaciju, publika može s pravom da očekuje dobre partije i u odlučujućim susretima sa AZ Alkmarom u plej-ofu Lige Evrope. S druge strane, Partizan je u velikim problemima, a ni promena trenera za sada im nije ništa donela pa su ostali sa svega jednim osvojenim bodom u tri kola.

U ostalim susretima 3. kola postignuti su ovi rezultati: Mladost - Crvena zvezda 2:4, Bačka - Javor 0:1, Metalac - Napredak 2:0, Radnik - Spartak 2:1, Novi Pazar - Čukarički 1:0, Voždovac - Borac 2:0 i Radnički - Rad 3:0.

Tabela: Zvezda i Voždovac po 7 bodova, Vojvodina (-1), Radnički, Metalac i Mladost po 6, Radnik i Javor po 5, itd.

U narednom kolu, Vojvodina već u sredu gostuje u Kruševcu.

  • ALUMNI

    08.08.2016 03:30
    PRAVOPIS
    u naslovu se p i b piše malim slovima.......
  • Kale i Mile

    08.08.2016 01:47
    momci goće vojvodina biti prva
    Ovo pobeda nas opet vraća medju braću na tribinu.Sve čestitke Zoranu Šćepanoviću što je stvorio ovakav tim.Bravo!
  • ...

    07.08.2016 23:40
    O da!
    Gazi, lomi, ne vadi, ne staj Vošo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.