Đorđević: Neki klubovi su dali naredbu igračima da otkažu

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, selektor Aleksandar Đorđević i kapiten reprezentacije Miloš Teodosić istakli su da ne mogu da razumeju odluku čak 26 kandidata da otkažu dolazak u Univerzitetsku reprezentaciju jer je igranje za državni tim oduvek bila čast.
"Taj problem otkazivanja postoji odavno i nije mi jasan. Razna su opravdanja, razumem povrede, ali neka opravdanja su glupava. Ne želim imena da spominjem i na krst da ih stavljam, Univerzitetska reprezentacija je uvek bila zamišljena da bude selekcija za A tim. Ne mogu da shvatim da igrači koji nisu afirmisani neće da budu deo priprema reprezentacije i takmičenja", rekao je Danilović.
 
Prvi čovek KSS smatra da su otkazi jedan od razloga zašto se pojedini košarkaši kasnije izgube u karijeri: "To je veliki problem poslednjih godina, zato nam igrači nestaju. Moje razmišljanje je da je svakom košarkašu mora da bude čast kada dobije poziv reprezentacije. Nije lako rešiti ovakve stvari, ali nisam za sankcije, već da se ozbiljnije pozabavimo time".
 
Selektor Aleksandar Đorđević naglašava da će zbog novonastale situacije imati velikih problema oko sastava tima na jesen u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kada igrači iz NBA i Evrolige ne budu sa reprezentacijom.
 
"Dobio sam spisak razloga svih otkaza poput "na moru sam", "ljut sam jer nisam na A spisku", "bole me leđa"... Bolje pripreme od reprezentacije neće imati, mnogi iz A tima su prošli kroz Univerzitetsku reprezentaciju, Kalinić, Simonović, Raduljica... Sramota je šta se radi. Neki klubovi su dali naredbu igračima da otkažu. Zašto? Moramo da stavimo prst na čelo", rekao je Đorđević.
 
Na njihove reči nadovezao se i Teodosić izjavom da košarkaši mnogo gube što su odbili poziv.
 
"Jokićev potez donekle mogu da razumem, momke iz Univerzitetske ne mogu. Nemaju opravdanje, nisu ništa uradili u karijerama i sada traže odmor. Nisu svesni koliko mogu da dobiju, meni su njihovi otkazi katastrofa", naveo je Teodosić. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).