Srbija igra odlučujući meč protiv Belgije

Utakmica poslednjeg, petog kola Evropskog prvenstva u košarci između Srbije i Belgije igra se danas u "Ulker areni" u Istanbulu.
Srpski košarkaši u slučaju trijumfa nad Belgijancima, završiće takmičenje kao prvi u grupi ako selekcija Letonije savlada Tursku. Ako domaćini trijumfuju večeras, onda će naša reprezentacija biti druga u grupi i imaće znatno teži put do finala EP.
 
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kaže da očekuje da njegova ekipa nastavi u istom ritmu i sa ozbiljnim pristupom dočeka duel sa Belgijom na kraju grupne faze Evropskog prvenstva u Istanbulu.
 
"Želimo da uđemo u meč sa dobrim pristupom, Belgijanci igraju atipično sa dve "četvorke", imamo vremena da se spremimo i podignemo koncentraciju. Kalkulacije ne postoje u nama, ali ih generalno ima, gledamo samo svoj tanjir. Hoćemo da svaki duel odigramo na najbolji mogući način", rekao je Đorđević.
 
Njega posebno raduje što nema povreda igrača u jakom ritmu utakmica u grupnoj fazi.
 
"Belgija igra jako organizovano, dobru košarku, iskusni su na bekovskim pozicijama, odlični šuteri, atletski snažni. Ipak, idemo na pobedu, radićemo naše stvari i tako ćemo se spremiti. Postoji zrelost u nama da svakom protivniku priđemo na pravi način", istakao je Đorđević.
 
Utakmica Srbije i Belgije igra se od 16:15 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).