Odbojkaši Vojvodine na korak do finala

Odbojkaši Vojvodine pobedili su Novi Pazar u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige, rezultatom 3:0 (25:17, 26:24, 25:20).
Na obe strane je viđena još borbenija igra nego u prvom susretu, a više umeća, strpljenja i kvaliteta pokazali su puleni Strahinje Kozića.
 
Od starta je Vojvodina zaigrala ozbiljno, na izuzetno visokom nivou, jako u napadu, pa je već na tehničkom tajm-autu imala opipljivu prednost, 12:9. Do kraja seta su Novosađani vođstvo samo uvećavali, te su ovaj period završili zaista ubedljivo - 25:17. No, gosti se nisu predavali, igrali su borbeno, požrtvovano, maksimalno iskoristili neke greške crveno-belih i imali aktivan rezultat u drugom setu. U samom finišu stigli su i do visokih 23:19, ali ih je tada odličnim servisom poremetio primač Vojvodine Marko Nikolić. Stigla je Vojvodina na 23:23, tada su Novopazarci ipak obezbedili set loptu, ali je domaćin preokrenuo, a onda as servisom Čedomir Stanković raspršio nade gostiju – 26:24.
 
To kao da je poremetilo ekipu Novog Pazara, koja je delimično posustala i više nije nalazila pravo rešenje za raspoložene igrače Vojvodine, posebno za korektora Aleksandra Minića, koji je ujedno bio i najbolji poenter utakmice. Držali su Novosađani do kraja trećeg seta stečenu prednost i sigurno stavili tačku na meč.
 
"Mislim da su Novosađani u ovom momentu dosta kvalitetniji i da bi trebalo mi da pružimo iznad 100 odsto mogućnosti ukoliko želimo pobedu. U prvom i trećem setu se Vojvodina odmah odvojila i više nismo uspeli da stignemo. Možda bi bilo mnogo neizvesnije i možda bismo imali neke šanse da je drugi set drugačije završen. Nama ostaje da zbijemo redove i da pred našim navijačima probamo da produžimo ovu seriju, iako će to biti jako teško", istakao je igrač Novog Pazara Milorad Kapur.
 
"Napravili smo dva velika koraka, ostaje jedan, ali ne manje težak. Drago mi je da pokazujemo borbenost, požrtvovanost i timsku igru, a mislim da sa takvom igrom možemo sve.  No, nema opuštanja, moramo na isti način igrati i u Novom Pazaru, pa da probamo tamo da overimo plasman u finale", poručio je igrač Vojvodine NS seme Igor Jovanović.
 
"Igrali smo dobro, mada nije bilo tako lako kako to rezultat govori. Možda smo u nekim momentima malo više grešili u napadu, ali evidentan je napredak i važno je da smo bila ekipa. Ovo je za mene tek 2:0, ništa to ne mora da znači, sledi jednodnevni odmor i onda priprema za put u Novi Pazar. Tamo nas očekuje težak zadatak, ali verujem u moju ekipu. Mislim da su dueli protiv Novog Pazara svi jaki i da je to i dobro za nas da podižemo formu", zaključio je trener Vojvodine NS seme Strahinja Kozić.
 
Treći meč igra se 12. aprila u Novom Pazaru. Za Vojvodinu će to biti prilika da izbori plasman u finale, dok će se domaćin boriti da produži polufinalnu seriju.  
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.