Zvezda povela u finalu plej-ofa, Vojvodini pripao jedan set

Odbojkaši Vojvodine poraženi su od Crvene zvezde u prvoj utakmici plej-ofa Superlige rezultatom 3:1, po setovima 25:19, 20:25, 25:16 i 25:19.

Tok meča:

Bolje su domaći odbojkaši otvorili meč u hali na Voždovcu. Vojvodina nije imala prolaz u napadu, beogradski crveno beli su dobro igrali u odbrani, pa su tokom celog seta vodili. Kozić je uzeo tajm-aut pri vođstvu zvezde od 12:7. Međutim, nije Vojvodina uspela ni nakon tajm-auta da uhvati priključak. Zvezda je do kraja seta održala prednost pa je dobila prvu deonicu sa ubedljivih 25:19.

U drugom delu igre je Vojvodina na samom početku povela sa 5:2. Nastavili su Novosađani u istom tempu, podigli su procenat realizacije u napadu, kao i prvi servis, što im je donelo prednost od 15:8. Do kraja su bili ubedljivi pa su set dobili rezultatom 25:20.

Treća deonica je počela slično i kao prva. Zvezda je uspela da na prvi tajm-aut ode sa prednošću od 7:4. I u nastavku je domaća ekipa igrala na visokom nivou, dok Vojvodina nije imala rešenje za raznovrsnu igru Zvezde u napadu. I ovaj set su Beograđani dobili sa ubedljivih 25:16.

Neizvesno je bilo na početku četvrtog seta, Zvezda je bila u minimalnoj prednosti, ali je Vojvodina imala aktivan rezultat. Međutim, uspeli su beogradski crveno-beli da se odlepe na 13:9, a kasnije su uvećali na 17:12. To je bilo dovoljno Beograđanima da set privedu kraju rezultatom 25:19.

Ovom pobedom Crvena zvezda je povela u finalu plej-ofa koji se igra na tri dobijena meča.

Pred oko 300 gledalaca u voždovačkoj hali najefikasniji u domaćem sastavu bio je Nemanja Jakovljević sa 19 poena, dok je za Vojvodinu Marko Nikolić upisao 17 poena.

Druga utakmica je na programu 25. aprila u hali na Voždovcu, dok se treća igra na Spensu u Novom Sadu.

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.