Mercedes se žalio, pa povukao žalbu na vožnju ekipe Red Bula

Ekipa Mercedesa povukla je danas žalbu, samo nekoliko minuta pošto se žalila na način vožnje Maksa Verstapena iz Red Bula u završnici trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana.

Mercedes se prvo žalio na nepravilnu i opasnu vožnju Verstapena, ali je ubrzo povukao žalbu, što im je sugerisao vozač te ekipe Luis Hamilton.

Verstapen je zauzeo drugo mesto na stazi Suzuka ispred Hamiltona, koji je u poslednjih nekoliko krugova pokušavao da ga obidje. Britanac je smanjivao zaostatak, a u pretposlednjem krugu u jednoj krivini je pokušao da obidje holandskog tinejdžera, koji je naglo reagovao, pa je Hamilton na kratko izleteo sa staze i izgubio šansu da ga pretekne.

Hamilton je prošao kroz cilj sa 0,7 sekundi zaostatka za Holanđaninom.

"Ja se nisam žalio. Upravo sam čuo da se ekipa žalila, ali rekao sam im da mi to ne radimo. Mi smo šampioni, mi idemo dalje. Kraj", napisao je Hamilton na društvenim mrežama.

Četiri trke pre kraja šampionata Mercedes je osvojio treću uzastopnu šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora, a Rozberg ima 33 boda više od Hamiltona.

Rozberg je danas ostvario 60. pobedu za Mercedes u Formuli 1. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.