Sve spremno za spektakl, može li Mekgregor da ispiše istoriju?

Sve je spremno za spektakl u Nevadi gde će se u ringu naći Flojd "Money" Mejveder i Konor Mekgregor.
Čeka se samo prvi gong oko četiri sata ujutru, koji će označiti, kako su je neki opisali, borbu veka. Drugi je upoređuju sa "Thrilla in Manila" u kojoj su udarce razmenjivali legende boksa Muhamed Ali i Džo Frejzer. Oni treći pitaju se ima li meč između Mejvedera i Mekgregora više dodirnih tačaka sa sportom ili biznisom? Jedno je sigurno, nekoliko runda pomeriće granice dosadašnjih borilački sportova i biće sve izglednije da gledamo više mečeva u kojima će se ukrštati profesionalni bokseri i oni koji se bore u drugim veštinama.
 
Mejveder ulazi u ring kao osvajač 11 titula u raznim kategorijama, sa 49 pobeda i nijednim porazom i sa 40 godina života. Osim upisane 50. pobede u karijeri, Mejvederov motiv će biti i 100 miliona dolara koje zasigurno dobija, a mogućih 400 u slučaju pobede i bonusa.
 
U drugom uglu će biti "najveći lajavac" UFC-a. Osvajač je lake kategorije Ultimate Fight Club-a, a do pre samo nekoliko godina vodoinstalater. Mejvedera je već napao i zadao mu nekoliko verbalnih udaraca, a ostaje da se pokaže kako će izgledati "igra" sa nekadašnjim šampionom koju je najavio. Priča o pobedi Irca mogla bi da bude podloga za neki novi holivudski blokbaster.
 
Većina sportske javnosti smatra da veće šanse za uzimanje bogatstva ima Mejveder, s obzirom na to da se bore na njegovom terenu. Mekgregor je do sada bio uspešan u UFC-u koji podrazumeva kombinovanje više borilačkih veština, korišćenju nogu, lakata, brzih i agresivnih rundi. 
 
 
On, između ostalog, ne bira reči u svojim nastupima, pa tako Mejvedera naziva "kratkonogom ku*kom". Iskusniji borac umesto reči mimikom pokazuje šta želi da uradi sa Ircem. Na merenju je jednostavno ispružio ruku i signalirao da puca u Mekgregora. Ipak, on prednost daje svom protivniku.
 
"Kada pogledate mene i Mekgregora na papiru, on je viši od mene, ima duže ruke i veći je čovek od glave do pete. Mnogo je mlađi od mene, ja se neko vreme nisam borio i ušao sam u četrdesete. Dakle, ako stavite sve na papir i pogledate to, sve vodi prema tome da je Irac favorit", poručio je nedavno Mejveder. 
 
Mekregor će promeniti sredinu, umesto kaveza sa osam uglova dočeka će ga ring sa četiri. Tokom svojih treninga koristio je tehniku "opuštajućeg ramena", za koju kaže da mu omogućava da u poslednjim trenucima odluči koji udarac želi da zada protivniku. Video na kome se vidi kako trenira za susret sa Mejvederom izazvalo je lavinu podsmešljivih reakcija.
 
Međutim, pojedini bivši bokseri, ali i sportski novinari, veruju da upravo nedostatak iskustva može biti najjače oružje Mekgregora. Mejveder se nije borio protiv boraca kao što je Irac, tako da i ne može biti siguran šta da očekuje. 
 
Mejveder u svojoj 40. godini i dalje ima dobru kondiciju. Ali, sudeći po njegovom Tviter nalogu, za borbu sa Mekgregorom dozvoljava sebi i da se priprema u striptiz baru koji promoviše, uz poruku da će biti na žurkama tokom cele nedelje. Ipak, kako kaže, Bog i Amerika, ali i Irci veruju u njegovu pobedu.
 
 
Za očekivati je da Mekgregor napadne odmah Amerikanca, koji će u početnim rundama opipavati ponašanje protivnika. Zbog toga i kladionice predviđaju da ultimejt fajter ima veće šanse da dobije prvu rundu. Ipak, kako se broj rundi penje šanse za Mekgregora opadaju, pa su pojedine domaće kladionice stavile kvotu 65.0 da Irac dobije poslednje tri runde.
 
Ako je verovati kladioničarima, novac je večeras najbolje uložiti u Amerikanca. Jer, na kraju krajeva, čitava priča je i pokrenuta zbog novca. Ipak, ako je suditi po reakcijama publike tokom merenja, gledaoci će svoje nadati polagati u čudo Irca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.