Tekvondistkinje donele zlato Srbije na Univerzijadi

Srpska ženska tekvondo reprezentacija osvojila je zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Univerzijadi na Tajvanu, pošto je u finalu pobedila Poljsku sa 36:5.
Srbija je prvi put na jednom zvaničnom takmičenju imala predstavnike u ekipnom tekvondou, tri takmičarke i jedna rezerva, a nastupila je u sastavu Tijana Bogdanović, Ana Bajić, Iris Jović Vujaković i Aleksandra Radmilović.
 
Tijana Bogdanović je juče osvojila zlatnu medalju u konkurenciji do 53 kilograma.
 
Trener srpske reprezentacije Dragan Jović rekao je da je zadvoljan nastupima svih takmičara.
 
"Naša misija je završena na ovoj Univerzijadi. Svi su dali sve od sebe i dve zlatne medalje su odličan skor. Univerzijada je retka prilika da takmičari mogu da osete atmosferu olimpijskih igara. Ovo je veliko iskustvo za njih. Pored zlatnih medalja takmičarke su osvojile i novih 20 poena na svetskoj i olimpijskoj rang-listi", rekao je Jović.
 
Reprezentativka Ana Bajić rekla je da je ekipa stekla veliko iskustvo.
 
"Prvi put smo radile ovu vrstu borbe, shvatile smo to kao igru, bile smo opuštene i uživale smo. Ovo je veliko iskustvo za ceo tim, drago nam je što smo donele još jednu zlatnu medalju za Srbiju", rekla je ona.
  • Zivan

    27.08.2017 11:56
    U Srbiji i devojke umeju da tabaju; šalu na stranu, sve čestitke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.